Specialist in faciliteren

1e Lustrum Facilitation Academy

Vandaag 5 jaar geleden is de Facilitation Academy opgericht. Tijdens de lancering vond er een mini-conferentie plaats met twee workshops over storytelling. De middag werd afgesloten met de onthulling van het logo van de Academy en een borrel.

Terugkijkend op vijf jaar Academy kun je zien dat er veel is gebeurd.

De lanceringsbijeenkomst is uitgegroeid tot een Verdiepingsmiddag Faciliteren die tweemaal per jaar wordt gehouden. Inmiddels is deze middag al 5-maal face2face en 3 maal online gegeven. Op 28 mei 2021 hopen we face2face het 1e lustrum van de Academy en het 2e lustrum van de Verdiepingsmiddag te vieren met een inspirerende Verdiepingsmiddag.

In 2016 startte de Academy met 7 trainers. Inmiddels zijn we met 13 trainers met ieder zijn/haar eigen specialiteit. Het aantal verschillende trainingen dat we verzorgen is gegroeid naar 23. 23 Trainingen waarin we faciliteren van meetings vanuit verschillende optieken benaderen. Dat benaderen van faciliteren vanuit verschillende optieken is de kracht van de Academy. Als facilitator kun je je bij de Academy verder ontwikkelen in de methode die bij je past resp. die bij het soort meeting past die je faciliteert.

Gaven we in 2016 alleen nog maar face2face trainingen. Anno nu zijn daar diverse online trainingen bijgekomen en kun je een abonnement nemen op het handboek ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’. En worden diverse trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

Onze trainingen scoren goed. Op het onafhankelijke opleidingsplatform Springest scoren we gemiddeld een 8,6 (bij 387 beoordelingen). Een cijfer waar we trots op zijn.

De volgende 5 jaar: wij zijn er klaar voor

Door de opkomst van online meetings is er een bewustwording ontstaan over het nut en de noodzaak van goed faciliteren van meetings. We verwachten dat hierdoor ook het belang van faciliteren bij face2face, hybride en asynchrone meetings gaat toenemen. We stonden bij de Facilitation Academy de afgelopen 5 jaar niet stil, we bleven ons doorontwikkelen. Dat zullen we de komende 5 jaar ook doen. We zijn er klaar voor.

Henri, Nel, Judith, Theo, Frank, Arjan van B., Arjan van V., Janneke, Wouter, Antoinette, Harry, Wilfred, Ocker