Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Blue Monday op 20 januari? Maak er een leerzame en creatieve Blues Monday van!

Op 20 januari 2020 is het weer raak: Blue Monday!

De term Blue Monday is in 2005 bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij meldde dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, vakanties lijken ver weg, de dagen zijn donker en de maandag is de eerste dag van de werkweek. En het gaat vast ook regenen..!

Bij de Facilitation Academy geen Blue Monday, maar een ‘Blues Monday‘ van. Schrijf je in voor een leer-workshop ‘Blues Monday, daar zit muziek in!’. Scherp je skills als facilitator aan en leer in een halve dag van twee doorgewinterde creatievelingen, Ocker Repelaer van Driel en Judith de Jong, hoe je ook muziekwerkvormen kunt inzetten in je dagelijks werk als (team)trainer of facilitator om zaken te duiden, diepgang te zoeken en een frisse blik te ontdekken.

Deze middag is een doorontwikkeling van de succesvolle workshop, Er zit muziek in, op de Verdiepingsmiddag Faciliteren van 4 november. Tijdens deze workshop verrijkten ze het CPS-model (Creative Problem Solving) met werkvormen die gebaseerd zijn op muziek.

Een paar van de reacties op hun workshop van 4 november:

  • “Een inspirerende middag met het netwerk van de Facilitation Academy. Een leuke workshop over inzetten van muziek bij het faciliteren – direct een idee daarvan ingezet in mijn eigen organisatie. We maken een organisatie-spotify playlist voor dit jaar om later op terug te kijken. De Facilitation Academy brengt veel kennis over faciliteren samen!”
  • “Een zeer inspirerende middag met veel praktische tools die ik zelf in sessies en trainingen kan toepassen. Een workshop van Ocker Repelaer van Driel en Judith de Jong over hoe je muziek in kan zetten in je sessies. Heel veel dank voor deze middag. Ik kijk uit naar de volgende sessie. “
  • “Fijn om met andere facilitators aan het werk te zijn. (..) Inspiratie opgedaan bij Judith de Jong en Ocker hoe ik muziek kan inzetten in mijn werk met groepen, hoe ik met behulp van muziek verhalen kan laten vertellen en een diepere laag kan aanboren.

Deze workshop bieden we aan een voor de speciale Blues Monday prijs van € 150. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten!

Meld je aan


Datum, locatie en tijden

Datum: 20 januari 2020
Tijden: 13:30 – 17:00 uur
Locatie: centrum van Nederland.

Meld je aan


♪ Creative Problem Solving naast in- company nu ook op 12 maart als ‘Train de Trainer’.

Noteer alvast 12 maart 2020 in je agenda. Op die dag gaan Judith de Jong en Ocker Repelaer van Driel aan de gang met Creat♪ve Problem Solving, een model met inmiddels al honderden volgers. Om het model nog meer diepgang te verlenen worden als tool ook Muziekkeuzes van teamleden toegevoegd in elke stap van het proces. Meer hierover in de nieuwsbrief van de Facilitation Academy die in december verschijnt.