Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Het faciliteren van online meetings valt uiteen in twee delen: welke skills heb ik als facilitator nodig en welke werkvormen kan ik inzetten. Hiervoor zijn twee digitale boeken bij de Facilitation Academy beschikbaar:

Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’

De handleiding bevat de volgende hoofdstukken:

Inleiding faciliteren van online meetings
Update geschiedenis
1 Face2face vs. online meetings
2 Tools
3 Intake voor een online meeting
4 Workshopontwerp voor een online meeting
5 Hoe bereid ik de online meeting goed voor?
6 Veiligheid
7 De workshop
8 Afronding
9 Werkvormen
10 De toekomst

Bijlages (10 stuks) met specifieke informatie over tools, handige tips voor sites en de literatuurlijst.

De eerste versie van deze handleiding is vanaf 17 maart 2020 gratis verspreid onder aanmelders op de nieuwsbrief. Op 27 december is versie 20 onder de abonnees verspreid. De handleiding wordt regelmatig bijgewerkt met de ervaringen van onze trainers, informatie van internet en uit literatuur en informatie en ervaringen die we toegestuurd krijgen. Voor 2021 verschijnen er tien updates.
De handleiding is inmiddels gegroeid van 23 pagina’s bij versie 1 tot meer dan 120 pagina’s bij versie 20.

Werkboek ‘Online Werkvormen’

Het werkboek ‘Online Werkvormen’ omvat inmiddels 67 werkvormen. Ook aan het werkboek worden regelmatig nieuwe werkvormen toegevoegd.

Wat abonnees er van vinden


Ja, ik wil meer kennis over online faciliteren

Korting op Online Workshops

Regelmatig worden door de trainers van de Facilitation Academy een online workshops georganiseerd. Abonnementshouders op de handleiding krijgen korting op deze ‘Online Workshops‘.

Neem een abonnement

Wil je de rest van het jaar de nieuwste versies van de handleiding en het werkboek ontvangen én korting krijgen op de Online Workshops? Neem dan een abonnement.
Je betaalt hiervoor slechts € 75 excl. BTW t/m 31-12-2021. Het is ook mogelijk een bedrijfsabonnement te nemen. Je mag de handleiding en het werkboek dan verspreiden onder je collega’s, mits zij van hetzelfde bedrijf zijn, of op een gedeelde omgeving in het bedrijfsnetwerk plaatsen. Hiervoor betaal je, ongeacht het aantal gebruikers € 350 excl. BTW.

Ja, ik wil meer kennis over online faciliteren

Online training ‘Faciliteren van Online Meetings’

Volg je liever een training over online faciliteren, dan kan dat ook. Lees er meer over bij de training ‘Faciliteren van Online Meetings‘. Bij deze training krijg je een gratis abonnement op de handleiding en het werkboek (tot en met 31 december 2021).