Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Conferentie ‘Jongeren en burgerparticipatie’ op 22 juni bij de Hogeschool VHL in Velp

Als je ooit wel eens een wijkbelevingsworkshop met burgers hebt begeleid, weet je dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemende burgers zeker 35 plus is. Dat roept vragen op, zoals:

  • Wat willen jongeren nu in een wijk?
  • Hoe houden we jongeren in de wijk, in onze buurt, in ons dorp?
  • Wat is nodig?
  • Wat is er nodig om die jongeren tussen 16 en 24 te bereiken?

Veel van de tools die we standaard in ons assortiment hebben zijn waarschijnlijk hiervoor prima te gebruiken. Misschien met een twits, in een moderner jasje. Maar hoe doe je dat dan?

Uitnodiging

De Facilitation Academy en Hogeschool Van Hall Larenstein slaan de handen in een om op bovengenoemde vragen antwoorden te vinden.

Op 22 juni van 9:00 tot 13:00 uur willen we met elkaar zoeken naar nieuwe manieren om jongeren te betrekken en om een overall beeld te krijgen wat er nodig is. We willen leren van organisaties die hier al verder mee zijn.

Het programma
  • Studenten van Van Hall Larenstein, zelf jongeren tussen 18 en 24, organiseren twee kennisuitwisselingsworkshops. In deze workshop gaan ze met de deelnemers op zoek naar nieuwe wegen. De voertaal van deze workshops is Engels.
  • Best practices met Youth Engagement bij diverse ontwikkelingsorganisaties worden gedeeld in een derde workshop. De vragen die tijdens deze workshop centraal staan zijn: “Welke van de best practices kunnen ook in Nederland gebruikt worden? Wat kunnen we van deze best practices leren?
  • Judith de Jong en Henri Haarmans van de Facilitation Academy verzorgen een workshop met als titel “Pst, heb je het al gehoord? De PSU heet voortaan USP“. In deze workshop laten zij je met een aantal vernieuwende en creatieve werkvormen ervaren hoe je bij de Project Start-Up jongeren betrekt. De PSU wordt dan met recht een Unique Starting Point.
Logistiek

Datum en tijd: 22 juni, van 9:00 tot 13:00 uur. Inloop vanaf 8:30 uur

Kosten: € 7,50 te betalen bij de deur voor koffie en thee en broodje aan het eind.

Opgeven tot 19 juni: bij Monique Heger.

Locatie: Landgoed Larenstein, Larensteinselaan 26-A, 6882 CT Velp