Specialist in faciliteren

De magie van muziekmetaforen – Muziek als verdieping bij NLP

In 2023 gaven Ocker Repelaer van Driel en Henri Haarmans een succesvolle workshop (De Magie van Muziek Metaforen) op het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP). De Magie van Muziekmetaforen’ is een methode die muziekkeuzes van coachees koppelt aan hun identiteit. Over wie ze zijn, waar ze staan en waar ze naartoe willen. Wat heeft een muziekkeuze te vertellen? En waar raakt muziek de logische niveaus en de lagen in de persoonlijke communicatie-partituur? De aanpak is ook heel goed bruikbaar bij veranderingstrajecten binnen organisaties. Het is daarmee een methode die heel goed inzetbaar is voor facilitators.

In het artikel dat Ocker voor het kwartaal blad (Inzicht) van de NVNLP heeft geschreven, lees je meer over deze methode. Hoe hij werkt en hoe je hem kunt toepassen.

Wil je de methode een keer ervaren en leren hoe je muziek nog meer kunt inzetten, bijvoorbeeld in setting-the-scene werkvormen? meld je dan aan voor de training ‘Music Serious Play – De Magie van Muziek Metaforen‘.