Specialist in faciliteren

Een verfrissende duik in projectmanagement methoden bij Infram

Stel je eens voor

Je ligt op je handdoek op het warme zand van het strand. Je voelt hoe het zand onder de handdoek zich precies vormt naar jouw lichaam. In de verte hoor je het rollen van de golven en de schelpen die zachtjes tikkend hun plekje vinden als het zeewater wegspoelt. Je ruikt de geur van zonnebrandcrème. Oh, wat lig je hier toch lekker, niemand die jou hier vandaan gaat krijgen! En dat doe je de hele zomer, 3 maanden lang, elke dag weer: liggen op je handdoek op het warme zand van het strand.

Ben je dan niet een beetje klaar met dat zand, die schelpen en de zonnebrandcrème?
Hoe lekker is het dan om een verfrissende duik in de zee te nemen!

Een verfrissende aanpak

Dat is precies wat wij deden met de methoden binnen projectmanagement. Het doel blijft hetzelfde, maar de aanpak is verfrissend. We testten de creatieve werkvormen voor stakeholder analyse en risico-inventarisatie meerdere keren. En wat blijkt? Het wordt er niet alleen leuker van. Het levert ook nog eens meer op! Een van de deelnemers tijdens een de bijeenkomst bij Infram riep enthousiast: “Met deze werkvormen kan ik het saaiste onderdeel van de Project Start-Up omtoveren in het leukste.”

Wat doen we

Een risico-inventarisatie met storycubes of bouwmateriaal helpt om na de voor de hand liggende risico’s ook de minder evidente risico’s te benoemen. Om vervolgens door te pakken naar  beheers- en mitigerende maatregelen.

De alternatieve werkvormen voor een stakeholder analyse geven een ruimer begrip over wie de spelers zijn en waar ze voor gaan. Het geeft ze weer een menselijk gezicht in plaats van alleen een standpunt.

Wat levert het nog meer op

Als trainer is het heel fijn om projectmanagers te verleiden om hun standaard werkwijzen eens los te laten en met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Je ziet wat er dan gebeurt tussen de deelnemers, iedereen kan en wil bijdragen, er is energie in de groep en ze leren elkaar daardoor ook beter kennen. Dat is toch een hele mooie bijvangst voor een team bij de start van een project! Complimenten voor iedereen die deze frisse duik heeft aangedurfd!

Jij bent aan zet

Op 1 en 23 april geven we – Judith de Jong, Nel Mostert en Henri Haarmans – een tweedaagse training met creatieve werkvormen voor project professionals.  Tijdens deze twee dagen maak jij een verfrissende duik in een aantal standaard projectmanagement methoden. Je komt er uit met nieuwe ideeën en nieuwe inzichten. Durf jij het aan?

Judith de Jong

Meer info en aanmelden