Specialist in faciliteren
Gefaciliteerde bijeenkomsten

Interview met de Facilitation Academy over gefaciliteerde bijeenkomsten in MeetingMagazine

We zijn bij de Academy blij en trots dat in het decembernummer van het MeetingMagazine een interview staat met Henri Haarmans. In dit interview gaat hij dieper in op de meerwaarde van goed gefaciliteerde bijeenkomsten en op de visie van de Academy.

Lezen

Het artikel is hier op de site van de Academy te lezen of op de site van MeetingMagazine.

Onderwerpen

Het artikel geeft een overzicht van wat er allemaal komt kijken bij gefaciliteerde bijeenkomsten. Bovendien geeft het artikel een goede beschrijving van de twee modellen die we bij de Academy als uitgangspunt voor het ontwerpen van van bijeenkomsten hanteren. Dit zijn het meeting-spectrum en het integrale model.

Het meeting-spectrum verdeelt bijeenkomsten over vijf typen. Het type bijeenkomst hangt samen met het doel van de bijeenkomst en bepaalt daarmee de rol van de facilitator en de werkvormen die gebruikt worden.

Het integrale model geeft inzicht in de interventies die een facilitator tijdens een bijeenkomst kan doen. Op de eerste plaats kan hij een interventie doen aan de ik-kant van de deelnemers. Daarnaast op de groep als geheel (de wij-kant). Tenslotte op het proces van de groep (de het-kant). Belangrijk is deze drie in balans te houden.

Verder geeft Henri heel veel direct toepasbare tips en beschrijft hij een paar eenvoudige werkvormen.

MeetingMagazine

Het MeetingMagazine verschijnt zes maal per jaar op papier en is ook elektronisch beschikbaar. Het is een multimediaal platform voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

Meer leren over gefaciliteerde bijeenkomsten

De Academy verzorgt trainingen en opleidingen op het gebied van begeleiden (faciliteren) van bijeenkomsten.
Om kennis te maken met de  toegevoegde waarde van faciliteren hebben we de training ‘Introductie faciliteren‘ ontwikkeld.
Speciaal voor het begeleiden van congresorganisaties en sprekers op congressen is de training ‘Geven van interactieve workshops op congressen‘.
Zelf leren faciliteren kan met de opleiding ‘Faciliteren van professionals‘ en de Engelstalige opleiding ‘Facilitating for effect‘.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.