Specialist in faciliteren

Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ gratis te downloaden

Door de uitbraak van het Covid-19 virus werken veel mensen thuis. Toch moet er informatie uitgewisseld worden, samengewerkt worden en moeten workshops en brainstorms doorgaan. Facilitators zijn de aangewezen personen om dit soort online meetings te begeleiden.

  1. Maar hoe doe je dat en welke tools moet je gebruiken?
  2. Waar moet je aan denken bij de intake van een online meeting?
  3. Hoe ontwerp je een goed proces voor een online meeting?
  4. Hoe begeleid je een online meeting?
  5. Hoe zorg je er voor dat iedereen zich veilig voelt om mee te doen?
  6. Welke werkvormen kun je gebruiken?

Op internet vind je met name over punt 4 veel informatie. Bij de Facilitation Academy kijken we verder: succesvolle online meetings beginnen net als gewone meetings bij de intake, het procesontwerp en de veiligheid binnen de groep. In de handleiding wordt dan ook veel aandacht besteed aan deze drie onderwerpen. Als basis wordt de theorie uit onze training ‘Faciliteren van Professionals‘ gebruikt.

ja, ik neem een abonnement

Inhoudsopgave

Inleiding faciliteren van online meetings
Update geschiedenis
1 Face2face vs. online meetings
2 Tools
3 Intake voor een online meeting
4 Workshopontwerp voor een online meeting
5 Hoe bereid ik de online meeting goed voor?
6 Veiligheid
7 De workshop
8 Afronding
9 Werkvormen
10 De toekomst
11 Literatuur

Versie 1 is op 17 maart verschenen en bevat de hoofdstukken 3, 4, 5, 7 en 12. Op 24 juli is versie 15 onder de abonnees verspreid en staat versie 16 op stapel. De handleiding wordt namelijk verrijkt met de ervaringen van onze trainers, informatie van internet en uit literatuur en informatie en ervaringen die we toegestuurd krijgen. De handleiding is gegroeid van 31 pagina’s bij versie 1 tot 97 pagina’s bij versie 15. Bovendien zit er nog een aparte set met 53 werkvormen die online uitgevoerd kunnen worden bij.  

Ja, ik wil de handleiding

Geïnteresseerd in de handleiding? De eerste versie kun je gratis downloaden als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Wil je ook de nieuwste versie en de updates daarna van het document ontvangen dan kun je je daarop abonneren. Dan ontvang je ook nog eens een set met werkvormen (op dit moment versie 11 met 53 werkvormen) die je online kunt gebruiken. Hiervoor betaal je slechts € 50 excl. BTW. 

ja, ik neem een abonnement