Specialist in faciliteren

Speelruimte voor Visueel Vuurwerk door Judith de Jong

 

Gebaseerd op het boek

Deze workshop is gebaseerd op het boek Visueel Werken van Willemien Brand.

Korte omschrijving van de workshop

Ontdek de kracht van visueel werken tijdens de workshop op het Inspiratiefestival!

Ben je al bekend met zakelijk tekenen en wil je je vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is deze workshop perfect voor jou! Samen gaan we aan de slag met het creëren van krachtige posters voor zakelijke bijeenkomsten. We verkennen de basis lay-out van visuele flips en je zult de impact van metaforen ervaren in zakelijke contexten. Deze gaan we gebruiken voor praktische toepassingen als jij groepen begeleidt met bijvoorbeeld hun visievorming, het bepalen van doelstellingen, reflecteren op een project of het bedenken van ideeën.

Deze workshop is een voorproefje voor de nieuwe training ‘Visueel Faciliteren’, die wordt ontwikkeld door Wouter Niks en Judith de Jong voor de Facilitation Academy. Dus kom en doe mee! Ontdek hoe visueel werken jouw bijeenkomsten tot een feestmaal maken met smakelijke posters.

Wat neem je mee uit deze workshop

Na deze workshop:

  • Ken je de basis lay-out van visuele flips.
  • Heb je voorbeelden van visuele metaforen die je kunt gebruiken in jouw sessies.
  • Heb je weer extra tekenmeters in de vingers.

Ervaringsniveau

Je hebt al enige ervaring met zakelijk tekenen. Je kent de basisvormen, je kunt een poppetje tekenen, je schrijft leesbaar, je weet al iets over kleurgebruik en welke stift waarvoor.

Teaser of unieke informatie?

Dit is een teaser voor de nieuwe training ‘visueel faciliteren’.


Twee hondjes en een elfje door Janneke Tanja

 

Gebaseerd op het boek

Deze workshop is gebaseerd op het boek ’Ik wou dat ik twee hondjes was. Nederlandse nonsens- en plezierdichters van de twintigste eeuw’ van V. Reijt.

Korte omschrijving van de workshop

Als facilitator ga je vaak op stap met een koffer vol geeltjes, stiften, kaartspelen, rozen van Leary, balletjes en Lego, en met een mentale rugzak vol werk- en procesvormen. Maar wat doe jij eigenlijk met táál? Hoe laat je deelnemers verwoorden waar ze staan, wat er gebeurd is, waar ze heen willen?

Vertel- en dichtvormen zijn een speelse manier om dat te doen. Doordat ze een voorgeschreven format hebben dwingen ze mensen goed te kijken naar wat ze nu écht willen zeggen. De manier waarop de tekst vervolgens teruggekoppeld wordt naar de groep kan tot diepe discussie leiden, of tot een hoop plezier. Want wat nou als je het beleidsplan moet samenvatten in een limerick? Een sonnet maakt van het jaarplan? Of als verhaal-op-rijm samen de dag samenvatten?

In deze workshop van Jannke ga je spelen met dichtvormen en met korte vertelvormen. Hoe zitten ze in elkaar, wat doet het met jou. En vervolgens kijken we samen waar en hoe ze te gebruiken zijn. Uiteraard heeft Janneke daar als begeleider wel wat ideeën bij, maar ze is ook razend nieuwsgierig naar de ideeën van de deelnemers!

Wat neem je mee uit deze workshop

In deze workshop:

  • Leer je je eigen gevoel voor taal ontdekken en ontwikkelen;
  • Doe je technisch inzicht op van een paar korte dichtvormen: hoe zitten ze eigenlijk in elkaar;
  • Krijg je ideeën hoe en waar je zo’n korte dicht- of tekstvorm in een sessie voor kunt gebruiken.

Ervaringsniveau

Er is voor deze workshop geen ervaring nodig.

Teaser of unieke informatie?

Deze workshop is op maat gemaakt voor dit Inpsiratiefestival, maar elementen komen terug in de training ‘Tell a Story! – vertellen als werkvorm.


Dialogic Organisation Development door Arjan van Vembde

 

Gebaseerd op het boek

In deze workshop neemt Arjan een stapeltje dunne boekjes en een dikke pil mee.

Korte omschrijving van de workshop

Het concept van ‘Dialogic Organisation Development (OD)’ is één van Arjan’s grote inspiratiebronnen achter de leergang Waarderend faciliteren. In deze workshop leert hij je er, met behulp van de boeken die hij meegenomen heeft, (bijna) alles over.

Dialogic Organisation Development is een vrij nieuwe paraplu term die een waaier aan moderne theorie en methodiek omvat die zich onderscheidt van de meer klassieke benaderingen van organisatieontwikkeling. Auteur Gervase Bushe introduceerde voor die klassieke benaderingen de term ‘Diagnostic OD’.

Simpel gezegd staat in de klassieke benaderingen de diagnose van een vraagstuk centraal en in de modernere benaderingen de dialoog rondom dat vraagstuk. Dat betekent nogal wat voor ons als begeleiders van verandering, ontwikkeling en samenwerking. In plaats van goed kunnen onderzoeken, interviewen, analyseren, ontwerpen en overtuigend adviseren, komt het begeleiden van ‘generatieve dialogen’ centraal te staan.

Wat dat is, waarom het de moeite waard is, hoe je dat doet, daarover gaat deze workshop.

Wat neem je mee uit deze workshop

Na deze workshop:

Ervaringsniveau

Je hebt geen ervaring nodig.

Teaser of unieke informatie?

Dit is een teaser voor de leergang ‘Waarderend Faciliteren’.