Specialist in faciliteren

Trainers bij de Facilitation Academy hebben meerdere artikelen gepubliceerd:

Muziekkeuzes als instrument bij coaching

Beatles, Beyoncé, Blues of Bach?! In een coachingsessie zijn gevoelens of situaties niet altijd eenvoudig te verwoorden. En daar kan muziek bij helpen.

Dit artiekel van Ocker Rpelaer van Driel staat op de site van uitgeverij Boomcoaching.

 

 

 


Het gehein van de smid – Waarderend Faciliteren

In het maandblad ‘Opleiden en Ontwikkelen’ (tijdschrift voor Human Resource Development’) staat in de editie van maart 2023 (in de rubriek ‘Het geheim van de smid’) een artikel van Arjan van Vembde over Waarderend Faciliteren.

Heb je interesse in het artikel, stuur hem dan een berichtje.

 

 

 

 

 


Toolclassificatie

In het boek ’25 Jaar Group Support Systemen – Van fata morgana naar silver bullit’ schetsen de auteurs Yuri Bobbert en Hans Mulder de reis die Group Support Systemen (GSS) in afgelopen 25 jaar hebben doorlopen. De groei die GSS hebben doorgemaakt tijdens de COVID19 Lockdown en de investeringslust die wereldwijd toeneemt in soortgelijke platformen. Daarnaast beschrijven ze hoe een GSS plezier kan brengen door samen op een aangename manier consensus te bereiken en besluiten af te dwingen. Diverse experts in het veld van GSS komen aan het woord.
Henri Haarmans beschrijft in het hoofdstuk toolclassificatie de verschillende klassen van elektronische tools die je bij een online en hybride meetings kunt inzetten.
Je kunt het gratis ebook bestellen op de site van meetingwizard. Wil je liever een hardcopy exemplaar dan kun je dat bestellen door een mail te sturen naar meetingwizard.

 


Zo organiseer je een succesvolle hybride meeting

In Meeting Magazine oktober 2021
Een interview met Judith de Jong, Marieke van Laar en Ingeberte Uitslag. In dit interview leggen ze uit hoe je een succesvolle hybride meeting organiseert en wat er allemaal bij komt kijken.

 


Tooling | Online projecten: uitdaging van de huidige crisis

In Projectie kwartaalblad van IPMA Nederland april 2020
Op basis van het handboek ‘Faciliteren van online meetings‘ heeft Henri Haarmans in maart 2020 een artikel geschreven over de uitdagingen van online meetings. Hierin beschrijft hij de ervaringen die we bij de Facilitation Academy met online meetings hebben.

 


Dubbel interview met Henri Haarmans en Ocker Repelaer van Driel

op de site van de Strategie Fabriek 2019.
Het interview met Ocker en Henri richt zich met name op het belang van professioneel faciliteren en de mogelijkheden die muziek biedt om zaken naar boven te halen. Een aantal uitgangspunten van de Academy passeren de revue. De Strategie Fabriek is een ‘get-things-done’ locatie voor teams. Waar je inspiratie en vrijheid ervaart en resultaten bereikt. Om deze resultaten te bereiken, worden bijeenkomsten bij de Strategie Fabriek gefaciliteerd. Ze beschikken hiervoor over verschillende ruimtes die allemaal anders ingericht zijn en dus een andere sfeer oproepen.

 


IPMA – A Facilitator Decision-making Model

In Projectie kwartaalblad van IPMA Nederland najaar 2019
Tijdens  de Verdiepingsmiddag Faciliteren in mei 2019 faciliteerde Nel Mostert een workshop over besluitvorming. De resultaten van deze workshop zijn beschreven in een artikel dat in Projectie van IPMA is verschenen en op de site IAF World is geplaatst.

 

 

 


De meerwaarde van goed faciliteren

In MeetingMagazine december 2017

In dit interview met Henri Haarmans geeft hij een doorkijkje naar de meerwaarde van goed gefaciliteerde bijeenkomsten. Het artikel geeft daarnaast inzicht in wat er allemaal bij het faciliteren van meetings komt kijken.