Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Inspirerende eerste dag ‘Faciliteren voor PhD-studenten’ bij het VUmc

Gisteren hebben Nel en Henri training gegeven aan acht AIO’s van de VUmc, Christelijke Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit, Erasmus MC en Maastricht University. De AIO’s doen ‘veldonderzoek’ waarvoor zij bijeenkomsten beleggen met kinderen en volwassenen. Om deze bijeenkomsten beter te kunnen begeleiden willen zij meer kennis opdoen van faciliteren.

De training vond plaats in twee schitterende ruimtes op de 7e etage van de polikliniek van de VUmc met een mooi uitzicht over Amsterdam.

Tijdens de training gebruiken Nel en Henri veel facilitatietechnieken om kennis over te dragen. Hierdoor wordt de training heel dynamisch en is deze veel meer gericht op samen vormgeven. Dat wordt ook opgemerkt door één van de deelnemers die aan het eind opmerkt: “Jullie hebben ons laten ervaren hoe wij facilitatietechnieken kunnen inzetten tijdens onze bijeenkomsten op scholen en met ouders. Dank je wel hiervoor.”

Op de ze eerste dag is met name aandacht besteed aan de theorie achter de intake, het meeting spectrum, het verschil tussen interventies, methodes en werkvormen, het gebruik van materialen en meervoudige intelligenties.

Meer informatie over deze opleiding vind je bij ‘Faciliteren voor PhD-studenten‘. Ben je geen PhD-student en wil je ook leren faciliteren, dan is de opleiding ‘Faciliteren van Professionals‘ een goede keuze.