Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Op basis van eigen kennis en literatuur onderzoek is door trainers van de Facilitation Academy een handleiding gemaakt voor het faciliteren van online meetings.

Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’

De handleiding bevat de volgende hoofdstukken:

Inleiding faciliteren van online meetings
Update geschiedenis
1 Face2face vs. online meetings
2 Tools
3 Intake voor een online meeting
4 Workshopontwerp voor een online meeting
5 Hoe bereid ik de online meeting goed voor?
6 Veiligheid
7 De workshop
8 Afronding
9 Werkvormen
10 De toekomst
11 Literatuur

Bijlages (7 stuks) met specifieke informatie over tools.

De eerste versie van deze handleiding is vanaf 17 maart gratis verspreid onder aanmelders op de nieuwsbrief. Op 24  juli is versie 15 onder de abonnees verspreid en staat versie 16 op stapel voor augustus. De handleiding wordt namelijk bijgewerkt met de ervaringen van onze trainers, informatie van internet en uit literatuur en informatie en ervaringen die we toegestuurd krijgen. De handleiding is gegroeid van 23 pagina’s bij versie 1 tot 95 pagina’s bij versie 15.

Werkboek ‘Online Werkvormen’

Het werkboek ‘Online Werkvormen’ omvat inmiddels 53 werkvormen en er worden regelmatig nieuwe werkvormen aan toegevoegd.

Wat abonnees er van vinden


Ja, ik wil meer kennis over online faciliteren

Korting op Online Workshops

Regelmatig worden door de trainers van de Facilitation Academy een online workshops georganiseerd. Abonnementshouders op de handleiding krijgen korting op deze ‘Online Workshops‘. De eerstvolgende staat gepland voor 25 augustus.

Neem een abonnement

Wil je de rest van het jaar de nieuwste versies van de handleiding en het werkboek ontvangen én korting krijgen op de Online Workshops? Neem dan een abonnement.
Je betaalt hiervoor slechts € 50 excl. BTW.

Ja, ik wil meer kennis over online faciliteren

Online training ‘Faciliteren van Online Meetings’

Volg je liever een training over online faciliteren, dan kan dat ook. Lees er meer over bij de training ‘Faciliteren van Online Meetings‘. Bij deze training krijg je een gratis abonnement op de handleiding en het werkboek (tot en met 31 december 2020).