Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Zekerheden in onzekere tijden (opt-out voor trainingen)

Je vraagt je waarschijnlijk af: “Is het nou wel verstandig om me op te geven voor een training over een maand? Wie weet of het dan nog wel corona-proof is?”

Het is heel begrijpelijk dat je je dit afvraagt. Wij als trainers vragen het ons ook af. Het Corona-virus heeft ons nu al ruim vijf maanden in zijn greep en niemand weet hoe het virus zich in Nederland zal ontwikkelen. Los van alle gezondheids- en economische gevolgen, heeft het ook gevolgen voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel trainingen zijn geannuleerd en sinds half maart zijn er vrijwel alleen online workshops gegeven.

Bij de Facilitation Academy pakken we in het najaar de draad weer op met fysieke bijeenkomsten. Vrijwel al onze trainingen zijn gepland. Maar training geven willen we wel veilig doen. Veilig voor de deelnemers, voor de trainers en voor de medewerkers van de locaties waar we training geven. Om die reden hebben we het protocol ‘Veilig trainen’ van de Nederlandse Orde van BeroepsTrainers (Nobtra) overgenomen. Meer hierover kun je lezen op onze site.

Opt-out optie voor trainingen

We vinden dat echter niet genoeg. Zoals het virus zich nu ontwikkelt, kun je vandaag, 14 augustus, niet bepalen of een training half september veilig door kan gaan. Om die reden bieden wij onze deelnemers een gratis “opt-out garantie” aan voor alle trainingen waarvoor een startgarantie afgegeven is. Kort voor de training wordt besloten of de training door kan gaan zoals gepland, of dat aanpassingen nodig zijn.

De “opt-out garantie” betekent ook dat jij als deelnemer je tot op het laatste moment mag terugtrekken uit de deelname van de training. Natuurlijk horen we dat liefst zo snel mogelijk, want als jij je terugtrekt heeft dat namelijk direct gevolgen voor de kosten die wij maken en de oefeningen die we kunnen doen met de andere deelnemers. Maar in deze uitzonderlijke tijden snappen we dat een goed gevoel over deelname binnen een paar dagen kan omslaan, omdat het virus in Nederland oplaait of omdat je in de buurt bent geweest van iemand die later besmet blijkt. Als je gebruik maakt van de opt-out garantie schuift je deelname kosteloos door naar een volgende training. Heerst Corona dan nog steeds, dan heb je dan natuurlijk weer recht op de opt-out garantie.