Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Bij de Facilitation Academy onderkennen we vier soorten trainingen.

1. Overall trainingen

Dit zijn trainingen die niet specifiek gericht zijn op een doelgroep of methode. Ze zijn bedoeld voor iedereen die verschillende type bijeenkomsten, zoals brainstorms en workshops, van intake tot en met afronding wil leren faciliteren. We onderkennen drie niveaus in deze trainingen:

  1. Level 1: Faciliteren van Effectieve Meetings
  2. Level 2: Faciliteren van Professionals
  3. Level 3: Facilitating for Effect
2. Trainingen voor een specifieke rol

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die een rol vervult, dus bijv. HR managers, scrum masters, een PMO’er, PhD studenten, projectleiders etc. Tijdens deze trainingen behandelen we facilitatietechnieken die direct van toepassing zijn voor die rol. Op dit moment bieden we in deze categorie vier trainingen aan.

3. Trainingen met een specifiek onderwerp

Bij deze trainingen wordt één specifiek onderwerp of methode binnen faciliteren behandeld. Voorbeelden hiervan zijn ‘Wijs met Werkvormen’, ‘Help! Wat wil mijn opdrachtgever?’, ‘Faciliteren van een creatief proces’ en ‘Faciliteren van Dialogen’, ‘Vergroot je Impact met Zakelijk Tekenen’. Op dit moment bieden we in deze categorie tien trainingen aan.

4. Trainingen voor een specifieke meeting

Bij deze trainingen behandelen we het faciliteren van één specifiek soort meeting. Tijdens de training leer je hoe je met behulp van facilitatietechnieken de meeting interactiever, leuker en resultaatgerichter kunt maken. De meeste van deze trainingen geven we in-company. Op dit moment geven we in deze categorie twee trainingen: ‘Geven van interactieve workshops op congressen’ en ‘Resultaatgericht vergaderen’. Bij de laatste training maken we gebruik van het door ons ontwikkelde vergaderspel.

Specials

Specials zijn een combinatie van een halve dag training (bijv. Resultaatgericht Vergaderen of Introductie Faciliteren) en een halve dag een teamuitje (bijv, een escape room, een rondleiding, paintballen).