Specialist in faciliteren

Succesvolle training bij Inspectie van het onderwijs

De ‘Inspectie van het onderwijs’ houdt op 12 april haar jaarlijkse congres ‘De staat van het onderwijs’. Judith en Henri hebben vorige week 40 medewerkers van de Inspectie een korte training van 2 uur gegeven om de workshops op het congres interactiever te maken.

Tijdens de training hebben zij de deelnemers, a.d.h.v. het door hen ontwikkelde kaartspel, kennis laten maken met het vergaderspectrum. Door het leggen van het kaartspel werden de diverse aspecten van een bijeenkomst en de samenhang er tussen duidelijk. Het gaat hierbij o.a. om:

  • De rol van de spreker.
  • De rol van de facilitator.
  • Het kenmerk van de bijeenkomst.
  • De inrichting van de zaal.
  • De te gebruiken werkvormen
  • De mate van energie en interactie.

A.d.h.v. het spectrum konden de deelnemers bepalen waar in het spectrum hun workshop moest komen en met de door Judith en Henri aangeleverde werkvormen kon daarna gelijk geoefend worden.
Het spectrum en de werkvormen samen zorgen op die manier voor een goed fundament voor interactieve workshops.

Organiseer jij ook een congres of conferentie en wil je de interactie tussen de spreker en de deelnemers en tussen de deelnemers onderling verhogen? Dan is de korte en intensieve training ‘Geven van interactieve workshops op Congressen‘ echt iets voor jouw sessiebegeleiders en sprekers. Het is een maatwerk training, dus we passen de training aan aan jouw behoefte.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.