Integraal en optimaal begeleiden van groepen

♪ Ocker Repelaer van Driel

is zelfstandig communicatieadviseur en trainer/coach. Hij werkte ruim 25 jaar als communicatieconsultant bij onder meer NS, VB Groep VNG (thans Deloitte) en Havenbedrijf Rotterdam NV. Hij heeft daarmee affiniteit en diepgaande ervaring opgebouwd met maatschappelijk betrokken organisaties die opereren in een politiek bestuurlijke omgeving.

In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf AcCompany in Communication. Ocker gaf de afgelopen jaren vele tientallen creatieve workshops en trainingen aan individuals en teams. Hierbij  gebruikt hij muziekkeuzes van deelnemers als inventarisatietool bij communicatie- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij komt daarmee snel en diepgaand  tot de kern. Muziek spreekt de gevoelslaag aan, essentieel in aanvulling op de ratio. Hij stelt bij een intake graag de vraag: “Welke muziek past bij de huidige situatie en welke muziek bij de gewenste situatie?” De informatie die hij dan krijgt in aanvulling op woorden en rapporten verrast hem elke keer weer!

Over Ocker

Aan zijn jeugd in India houdt Ocker een bijzondere belangstelling over voor andere culturen. Hij bereisde daarna al liftend de meeste continenten. Hij houdt van gitaarspelen en harmony singing. Ocker volgde bij de Erasmus Universiteit de masters opleiding Corporate Communication. Daarnaast volgde hij cursussen bij onder meer IEP (NLP) en RINO (Oplossingsgericht Coachen).
Als zijn gezin met drie kinderen het toelaat kun je Ocker dag en nacht bellen om over muziek te praten!

Bij de Facilitation Academy gaat Ocker drie soorten trainingen en workshops geven.

  • Persoonlijke reflectie en training (max 8 deelnemers) waarbij deelnemer inzicht krijgt in zijn communicatiegedrag. “Wie ben je en hoe kom je over? Ofwel “Beatles, Beyoncé, Bach of Blues?!” (2 dagdelen, met voorbereidende vragen).
  • “Hoe opereren wij intern als team? Hoe komen wij over bij onze stakeholders? Ofwel “Beatles, Beyoncé, Bach of Blues?!” (2 dagdelen, met voorbereidende teamvragen)
  • Train de Trainer/Facilitator. “Beatles, Beyoncé, Bach of Blues?! Wat de taal en boodschap van muziek je kan vertellen over communicatie en teamsamenwerking”. In deze training deelt Ocker zijn visie en ervaring met de inzet van muziekkeuzes als inventarisatietool en gids bij de gewenste veranderingsrichting. (2 dagdelen)

Voor alle drie de trainingen geldt: open inschrijving en In-company op maat.

Trainingen

No items found