Specialist in faciliteren

♪ Ocker Repelaer van Driel

is zelfstandig communicatieadviseur en trainer/coach. Hij werkte ruim 25 jaar als communicatieconsultant bij onder meer NS, VB Groep VNG (thans Deloitte) en Havenbedrijf Rotterdam NV. Hij heeft daarmee affiniteit en diepgaande ervaring opgebouwd met maatschappelijk betrokken organisaties die opereren in een politiek bestuurlijke omgeving.

In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf AcCompany in Communication. Ocker gaf de afgelopen jaren vele tientallen creatieve workshops en trainingen aan individuals en teams. Hierbij  gebruikt hij muziekkeuzes van deelnemers als inventarisatietool bij communicatie- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij komt daarmee snel en diepgaand  tot de kern. Muziek spreekt de gevoelslaag aan, essentieel in aanvulling op de ratio. Hij stelt bij een intake graag de vraag: “Welke muziek past bij de huidige situatie en welke muziek bij de gewenste situatie?” De informatie die hij dan krijgt in aanvulling op woorden en rapporten verrast hem elke keer weer!

Over Ocker

Aan zijn jeugd in India houdt Ocker een bijzondere belangstelling over voor andere culturen. Hij bereisde daarna al liftend de meeste continenten. Hij houdt van gitaarspelen en harmony singing. Ocker volgde bij de Erasmus Universiteit de masters opleiding Corporate Communication. Daarnaast volgde hij cursussen bij onder meer IEP (NLP) en RINO (Oplossingsgericht Coachen).
Als zijn gezin met drie kinderen het toelaat kun je Ocker dag en nacht bellen om over muziek te praten!

Trainingen

♪ Mijn CommunicatieScan (en teambuilding)

Leer effectief communiceren vanuit bezieling.