Specialist in faciliteren

Antoinette Middeldorp

Ik ben facilitator in hart en nieren, gek op het faciliteren van bijeenkomsten. Sinds 2007 doe ik dit met veel passie en plezier. Het vak – want dat is faciliteren, echt een vak – heb ik geleerd on the spot. Met een leuke creatieve gideonsbende overheidscollega’s in de voormalige villa van Joseph Luns op Plein 1813 in Den Haag waar we allerlei experimentele vormen van faciliteren uitprobeerden. Uiteindelijk resulteerden deze experimenten in de Tigers: een groep enthousiaste ambtenaren die nog steeds binnen de overheid actief zijn.

Als organisatie adviseur met een achtergrond in de psychologie houd ik de verbinding van mens en de organisatie altijd in het oog. In 2013 ben ik gestart met het bedrijf Antoinette faciliteert. Als zelfstandig consultant faciliteer ik organisatievraagstukken, ontwikkel teams en coach ik mensen. Als je mij inhuurt krijg je een veel inspiratie en energie, ook in het voortraject. Iedere bijeenkomst leidt tot resultaten waar het team echt iets mee kan en waar teamleden achter staan.

Video

In mijn video leg ik uit wat ik het leukste bij trainen en faciliteren vind.

Als Certified professional facilitator (CPF) help ik mensen om effectiever, efficiënter en ook met meer plezier samen te werken. Ook ben ik gecertificeerd Insights Discovery Practioner om de menselijke kant in processen mee te nemen in veranderingen of teamontwikkeling. Het is mijn ambitie om de tijd die wordt besteed aan bijeenkomsten zo goed en energiek mogelijk te benutten. Vaak is er heel veel kennis aanwezig in een groep. Hoe mooi is het dan als het programma en de begeleiding ertoe aanzetten om optimaal gebruik te maken van dit potentieel. Behalve een beter en rijker resultaat, zorgt het ook voor meer betrokkenheid en draagvlak bij de mensen om wie het gaat

Mijn passie is om mensen en organisaties in beweging te krijgen. Alle antwoorden zijn al aanwezig; het is de kunst is om dit te ontdekken en te gebruiken. Die bevlogenheid werkt aanstekelijk en ik faciliteer mensen om hun vraagstukken radicaal eerlijk onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan.

Naast mijn bedrijf geef ik bij de Facilitation Academy trainingen Faciliteren van Online Meetings (online) en Creatieve Intervisie. En de training  ‘Tien redenen om te werken met beelden in je workshop’ is in de maak. Ik werk graag met beelden of Visuals. Via een beeld maak je contact met diepere lagen en dit kun je goed inzetten om barrières die je tegenkomt in je workshop te slechten.

In de training ‘Faciliteren van Online Meetings’ leer ik je, samen met Nel of Judith, de ins- en outs van het faciliteren online en oefen je met verschillende tools. Net als in het vak van facilitator is het stellen van vragen ontzettende belangrijk: vragenstellen is de weg naar de kern. Dat leer je tijdens de training Creatieve Intervisie.

Beweging is mijn drijfveer en de grootste uitdaging is te zien dat verandering in je werk en leven de enige constante is.  Als je beweegt verandert er iets. Als je stilzit verschraal je. Dus werk aan je duurzame inzetbaarheid als facilitator en volg onze trainingen!

Feiten

In de loop der tijd heb ik de volgende opleidingen gedaan:

  • IAF – Certified Professional Facilitator
  • Gecertificeerd Organisatie coach
  • Gecertificeerd Insights Discovery Practionar
  • Trainersopleiding Karin de Galan
  • Training Grafisch Faciliteren

Trainingen

Creatieve Intervisie

Leer intervisies professioneel en creatief te begeleiden.