Specialist in faciliteren

Frank Snieder

Wie is Frank?

Frank neemt ruim 30 jaar ervaring als trainer communicatie en managementvaardigheden bij NIBO opleiders en Bureau Zuidema mee. Hij werkt graag op het snijvlak van organisatieverandering en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft hij jarenlang als Teamleider van trainers gewerkt en is hij verantwoordelijk geweest voor de kwaliteitszorg in een organisatie. Gevarieerd werk hebben, is voor hem heel belangrijk. Na een burn-out is hij zelfstandig geworden. Door het hebben van een eigen regie wil hij voorkomen dat het hem nog een keer overkomt.

Franks’ visie

Frank is gepassioneerd op het thema leren: de flow, het experimenteren, reflecteren en uit comfort zone stappen (en de eigen weerstand tegenkomen!). Aan de ene kant is leren een serieus proces, aan de andere kant helpt humor daarbij om te relativeren.  Eén van Frank’s  talenten is ‘samen spelen’ waarbij spelen ook een vorm van leren is. Een goede leersfeer, mensen in kracht zetten, heldere feedback zijn steevast opmerkingen die Frank terugkrijgt.

Zelf blijft hij ook in beweging, enkele jaren geleden heeft hij HBO  opleiding tot eutoniepedagoog afgerond (lichaamswerk) en de afgelopen periode is hij bezig met Motiverende Gespreks Voering (MVG) voor managers.

In zijn visie is het belangrijk dat deelnemers starten met een leer-of ontwikkelvraag. De aangeleerde vaardigheden leiden dan automatisch tot verandering op de werkplek.

Video

In mijn video-interview vertel ik wat ik geleerd heb van het geven van volleybaltrainingen in zijn studententijd en wat ik daarvan nog steeds gebruik tijdens zijn communicatietrainingen.

Achtergrond en passie

Na de afronding van zijn geschiedenisstudie en 2 jaar lesgeven op een sportinternaat in Oostenrijk is Frank de trainerswereld ingestapt. Sport heeft hem altijd getrokken en ’s zomer is hij nog steeds een fanatieke cricketspeler.

Trainingen

Authentiek Communiceren

Bereik meer resultaat met groepen door het gericht toepassen van de vijf communicatiestijlen.

Goed Omgaan met Weerstand – Van Stilstand naar Beweging

Leer omgaan met moeilijke situaties in groepsdynamiek.