Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Judith de Jong

Judith begeleidt groepen in o.a. creatieve brainstorm sessies, project meetings en teamontwikkeling sessies.

Ze brengt structuur daar waar mensen met hun handen in het haar zitten en niet meer weten wat ze moeten doen. Dan helpt ze hen om het overzicht terug te krijgen, en om de volgende stappen te kunnen zetten.

En… ze  brengt chaos, verwarring en vernieuwing, als mensen vastzitten in hun patronen en daar moeilijk los van kunnen komen. Ze helpt je om je bewust te worden van je aannames en Ze zet je aan het werk om je vraag uitdagend en prikkelend te formuleren, zodat je daarna met verrassende nieuwe ideeën en oplossingen kunt komen. Ze helpt je om je oordeel even uit te stellen, om eerst te durven dromen, te lachen om je gekke ideeën om dan tot de conclusie te komen dat ze zo gek nog niet zijn.

Naast het faciliteren van bijeenkomsten deelt ze graag haar kennis, ervaring en het samen ontdekken met anderen. Dat doe ze in verschillende Communities of Practice, opleidingsgroepen, netwerken van met diverse samenstelling en natuurlijk als trainer bij de Facilitation Academy.

Achtergrond & Passie

Judith is afgestudeerd als Levensmiddelentechnoloog aan Wageningen University & Research. Ze merkte al snel dat het doen van onderzoek niet bevredigend voor voor haar was. Daarom is ze op zoek gegaan naar wat het wel is waar ze warm voor loopt. En dat heeft ze gevonden: het is haar passie mensen te helpen om effectief, energiek en met plezier samen te werken en zo te komen tot concrete resultaten.

Feiten

Judith is in 2011 begonnen met faciliteren van bijeenkomsten en heeft inmiddels zo’n 250 sessies ontworpen en gefaciliteerd. Sinds 2013 is zij gecertificeerd door de International Association of Facilitators (IAF). Ze is door het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD) opgeleid in het gebruik van Creative Problem Solving en heeft daarmee ruime kennis om creativiteit toe te passen in sessies en ook de deelnemers aan te zetten om hun eigen creativiteit te ontdekken en te gebruiken. Door de Academie voor Organisatiecultuur is zij geschoold in Deep Democracy en Kampvuurgesprekken, dat stelt haar in staat om de wijsheid van de hele groep te benutten in een sessie. Ze vindt het belangrijk om facilitators met elkaar te verbinden en van elkaar te laten leren. Sinds april 2016 is ze daarom bestuurslid van IAF-Nederland en organiseert ze vanuit die rol de bijeenkomsten zoals de jaarlijkse conferentie en reprise.

Trainingen

Teambuilding – Laat de ander schitteren

Een workshop op basis van theatersport voor teams die op een speelse manier willen leren hoe ze open-minded kunnen reageren op onverwachte gebeurtenis … Lees meer

♪ CREAT♪VE PROBLEM SOLVING “Daar zit muziek in”

Geef je team een creatieve boost met CPS gecombineerd met muziek.

Creatieve Aanpak voor Projecten

Verdiep de inhoud en kwaliteit van de standaard PM-producten door het inzetten van creatieve werkvormen.

Faciliteren voor HR Professionals

Word als HR Professional de katalysator van de teams die je begeleidt.

Introductie faciliteren van een creatief proces

Leer in één dag een creatieve brainstorm effectief te begeleiden.

Resultaatgericht Vergaderen

Haal meer resultaat uit een leukere vergadering.

Introductie Faciliteren (Faciliteren level 0)

Maak in een halve dag kennis met de effectiviteit van gefaciliteerde bijeenkomsten.

Geven van Interactieve workshops op Congressen

Verander de impact van je congres van eenrichtingsverkeer naar interactie.

Faciliteren van Professionals (Faciliteren Level 2)

Verdiep je basisvaardigheden met interventietechnieken om als vakspecialist een groep naar het beste resultaat te begeleiden.