Integraal begeleiden van groepen

Laura Zschuschen

Mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft in combinatie met een resultaatgerichte instelling heeft mij 10 jaar gelden op het pad gebracht van het faciliteren van groepen. Ik geniet ervan als een groep in beweging komt, er verwondering en chaos ontstaat, waarna er ruimte komt voor nieuwe inzichten en veranderingen.

Niet alleen het faciliteren zelf is voor mij een feest. Ook van de voorbereiding kan ik enorm genieten. Het intakegesprek met de opdrachtgever is dé kans om de probleemstellingen te doorgronden en je de groep eigen te maken. Hierbij vaar ik op mijn vaardigheden die ik heb opgebouwd als consultant en verandermanager. Ook het ontwerpen van een programma is een activiteit waarbij ik in mijn kracht sta. Hierbij zoek ik vaak collega facilitators op om te klankborden en creatief lekker los te gaan. Ik ga voor maatwerk programma ‘s die aansluiten bij de sfeer van een organisatie, uitdagend zijn, net over het randje en uiteraard ten dienste staan van te bereiken resultaat.

Naast het faciliteren begeleid ik scrum teams en organisaties bij hun Agile journey’s in de rol van Agile coach.

Zowel mijn ruime ervaring als facilitator en coach deel ik graag met anderen in de vorm van trainingen en coaching via de Facilitation Academy.

Trainingen

Agile leiderschap: de sleutel tot succes

Effectief begeleiden als ‘essentieel onderdeel’ van een Agile transitie.