Integraal begeleiden van groepen

Marc van Seters

Feiten
Marc studeerde Geschiedenis en Theaterwetenschap in Utrecht.
Hij werkt als:

  • facilitator en trainer persoonlijke ontwikkeling en facilitatietechnieken
    bij multinationals, MKB, non-profitorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen;
  • organisatie-adviseur en teamcoach;
  • videomaker.

Marc is gecertificeerd in het Kernkwadrant®, het Enneagram, Insights Discovery®, De Bono-Six Thinking Hats® en diverse creatieve denktechnieken.

Visie
“Met mijn studie theaterwetenschap ben ik opgeleid tot dramaturg. De dramaturg wordt ook wel de ‘eerste toeschouwer’ genoemd, omdat de dramaturg de eerste is die de regisseur vertelt hoe de voorstelling op de toeschouwer overkomt.
Die ‘eerste toeschouwer’ of getrainde kijker ben ik ook als facilitator, trainer en videomaker. De ‘getrainde kijker’ ziet wat zich aandient, wat ontstaat en wat om aandacht vraagt, hij is betrokken, aandachtig en regelmatig verrast. Als ‘eerste toeschouwer’ geef ik als facilitator en trainer een team, een groep, een individuele deelnemer terug wat ik waarneem; respectvol, eerlijk en vaak onorthodox.“

“Tijdens mijn trainingen wil ik de deelnemers helpen ook ‘getrainde kijkers’ te worden en daarmee goede facilitators. Mijn interventies als trainer en facilitator zijn altijd uitnodigingen tot kijken, integraal kijken. Vragen die je van me kunt verwachten tijdens een training gaan direct over jou en over het proces dat je faciliteert. Wat gebeurt er nu? Hoe is jouw houding? Waarom? Wat gebeurt er in de groep? Hoe is het met de energie? Wat doet dat met jou? Wat is je plan? Hoe zou je dat nog meer kunnen doen. Enzovoort…
Vragen die je je steeds opnieuw bewust maken van het nu en de dynamiek in jezelf en in de groep. Vragen die je jezelf hopelijk ook na de trainingen blijft stellen om optimaal als facilitator met een groep te werken.”

Altijd samenwerken
Marcs faciliteer-, trainings- en coachings-ervaring deed hij de afgelopen 25 jaar vooral op tijdens het samenwerken met zijn collega’s van Core Quality, KernKonsult, Hofmans Vertellingen, Hillebrandt-J, Bikker communicatie, Shofukan coaching, GTCT, AVijf en 2 Facilitate 4 Best Results.
Binnen de Facilitation Academy staat hij bij voorkeur samen met een andere trainer voor een groep voor een optimaal resultaat.
“De dynamiek van twee trainers voor een groep is een belangrijk onderdeel van iedere training. We maken daar tijdens de training voortdurend gebruik van.”

Trainingen

Introductie Projectmatig Werken

Praktisch, toegepast project management voor beginnende projectleiders of project teams die aan de start staan van een project.

Introductie faciliteren van een creatief proces

Leer in één dag een brainstorm effectief te begeleiden.

Introductie Faciliteren

Motiveer in een halve dag jouw medewerkers om faciliteren op te pakken en hierin een training te gaan volgen.

Werken met verhalen in groepen en veranderingstrajecten

Leer in drie dagdelen hoe je verhalen je team of de groep waarmee werkt kunt versterken.

Geven van interactieve workshops op Congressen

Verander de impact van je congres van eenrichtingsverkeer naar interactie.

Faciliterend Leiderschap

Leer faciliterend leiderschap: een ambacht met als werktuigen vertrouwen, loslaten en volledig aanwezig zijn.

Omgaan met lastig gedrag – Je Houding bepaalt de Verhouding

Verdiep in één dag je optreden als begeleider van groepen.

Faciliteren voor Project Professionals

Een leergang van 7 avonden voor project professionals (projectleider, -managers, PMO, business- en informatie-analisten) over het beheersen, begeleide … Lees meer

Faciliteren van Professionals

Leer, als vakspecialist, in vier dagen een groep of team naar het beste resultaat te begeleiden.