Specialist in faciliteren

Marieke van Laar

Ik geef creatieve, interactieve workshops en trainingen in het bedrijfsleven, hoger onderwijs en theater. Al 25 jaar ben ik bevlogen van improvisatietheater, een mindset die altijd een rol speelt in mijn trainingen. De wendingen tijdens corona zag ik als een soort proeve van bekwaamheid waarin we de fundamenten van improviseren moesten inzetten: een positieve houding naar verandering, denken in mogelijkheden en niet in beperkingen, pionieren en fouten maken, samenwerken en elkaar laten schitteren. Met een groep trainers hebben we ons snel bekwaamd in online trainingen: online evenementen ontwerpen, presenteren of technisch hosten. Door mijn ervaring in het theater en als presentatietrainer kan ik anderen goed leren hoe je je – juist online – goed kunt richten op je publiek: zorg voor interactie, leren door te ervaren.
Mijn manier van trainen wordt omschreven als deskundig, actief, uitermate positief, met humor én inhoud. Ik heb een brede achtergrond in onderwijs, het bedrijfsleven, hoger management. Daardoor kan ik me snel inleven in leervraagstukken gekoppeld aan organisatiedoelen.

Mijn achtergrond

Na mijn studie Nederlands in Utrecht en Afrikaans in Stellenbosch ben ik het onderwijs ingegaan. Docent Nederlands en NT2. Ik heb als manager diverse trainingsafdelingen opgezet; inburgeringsscholen, het Examenbureau Inburgering en een corporate academy bij een internationaal technologisch bedrijf. Naast het werk als L&D manager verzorgde ik de presentatietrainingen en de onboardingweek voor nieuwe medewerkers. Bijeenkomsten waar leren door te dóen, samenwerken en communicatie een rol spelen. Daarnaast sta ik al 25 jaar op de planken met improvisatietheater, als acteur, presentator en trainer. Inmiddels werk ik met veel plezier als zelfstandig trainer, waar ik mijn passie voor leren, communicatie én theater kan combineren in mijn trainingen.

Trainingen

VeranderFitness – werkvormen voor mindset en skills

Improvisatietechnieken voor jou en het team.

Hybride opstellingen – een proeverij van vijf

Maak de juiste keuze bij de start van hybride meetings.

Faciliteren van Hybride Meetings (level 1)

Breng je hybride meetings naar een hoger plan.

Faciliteren van Online Meetings (online)

Geef je online meeting een boost.