Specialist in faciliteren

Nel Mostert

Na mijn 12 jaar ervaring als interne Innovation Process Facilitator bij Unilever werk ik sinds 2010 als zelfstandig consultant vanuit MCCIM – Mostert Consultancy voor Creativiteit en Innovatie Management. Ik werk hoofdzakelijk voor Multinationals, Rijkswaterstaat, (semi-)overheid en MKB. Mijn passie ligt in de creativiteit. Ik heb enkele artikelen geschreven over het managen van creativiteit bij organisaties.

Daarnaast geef ik bij de Facilitation Academy trainingen op het gebied van (online) Faciliteren. In mijn trainingen breng ik de 20+ jaar praktijkervaring mee die ik graag in praktische zin overdraag op de deelnemers. In combinatie met collega-trainers krijgen de deelnemers zo een breed scala aan ervaring en technieken aangeboden. Het aanleren van facilitatievaardigheden is een traject dat ergens start en waar geen einde aan te geven is. Als facilitator blijf je leren van de dingen die je goed doet, en vooral van de dingen die je niet goed doet.

Video

In mijn video geef ik je een doorkijkje in mijn ervaringen en leg ik uit wat ik belangrijk vind in je ervaringsopbouw als facilitator.

Feiten

Ik ben afgestudeerd in Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde. En dat geeft ook mijn stijl van faciliteren weer: vanuit een gedegen theoretische kennis, toegepast in de praktijk. Ik werk gestructureerd, creatief, to-the-point en sociaal. Mijn overtuiging is dat de kennis in de groep zit. Door een juiste aansturing zal de kennis naar boven komen. De facilitator speelt daarin een belangrijke rol.

In de loop der jaren heb ik de volgende certificaten behaald:

  • IAF CPF – Certified Professional Facilitator
  • Belbin Teamrole Management
  • Facilitator Lego Serious Play Method
Nevenfuncties

Bij het IAF (International Association of Facilitators) ben ik assessor voor het certificeren van facilitatoren. Daarnaast heb ik enkel jaren in het bestuur van IAF Nederland gezeten. In 2016 werd ik geëerd voor mijn inzet voor het vak faciliteren met een plaats in de ‘IAF Hall of Fame’. En in 2017 kreeg ik de zilveren IAF Facilitation Impact Award (FIA) voor een opdracht bij Barry Callebaut Global R&D.

Trainingen

Facilitating Online Meetings (online)

Give your online meeting a boost.

Faciliteren van Online Meetings (online)

Geef je online meeting een boost.

Creatieve Aanpak voor Projecten

Verdiep de inhoud en kwaliteit van de standaard PM-producten door het inzetten van creatieve werkvormen.

Faciliteren voor PhD-studenten

Geef je participatief onderzoek een boost door goed en goed voorbereid voor de groep te staan.

Faciliteren van Professionals – level 2

Verdiep je basisvaardigheden met interventietechnieken om als vakspecialist een groep naar het beste resultaat te begeleiden.