Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Nel Mostert

Feiten

Na een intensieve en leerzame periode als interne facilitator bij Unilever (global) van 1999-2010, was ik er klaar voor om als zelfstandige mijn eigen bedrijf te starten: MCCIM – Mostert Consultancy voor Creativiteit en Innovatie Management. Ik werk hoofdzakelijk voor multinationals, Rijkswaterstaat, MKB. Meer over mijn bedrijf en mijn diensten is te vinden op mijn site.

Ik ben afgestudeerd in Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde. En dat geeft ook mijn stijl van faciliteren weer: vanuit een gedegen theoretische kennis, toegepast in de praktijk. Ik werk gestructureerd, creatief, to-the-point en sociaal.

De volgende certificaten heb ik in de loop der jaren behaald:

  • IAF CPF – Certified Professional Facilitator,
  • Belbin Teamrole Management, en
  • Facilitator Lego Serious Play Method.

Mijn passie ligt in de creativiteit. Ik heb enkele artikelen geschreven over het faciliteren van creativiteit bij organisaties.

Bij het IAF (International Association of Facilitators) ben ik assessor voor het certificeren van facilitatoren. Daarnaast heb ik enkel jaren in het bestuur van IAF Nederland gezeten.
In 2016 werd ik geëerd voor mijn inzet voor het vak faciliteren met een plaats in de ‘IAF Hall of Fame’.
In 2017 heb de zilveren Facilitation Impact Award (FIA) van het IAF gewonnen voor een grote opdracht bij Barry Callebaut Global R&D. Deze wordt op 13 oktober in Parijs uitgereikt.

Visie

Mijn overtuiging is dat de kennis van de groep in de groep zit. Door een juiste aansturing zal de kennis naar boven komen. De facilitator speelt daarin een belangrijke rol.

Het aanleren van facilitatie-vaardigheden is een traject dat ergens start en waar geen einde aan te geven is. Als facilitator zal je blijven leren van de dingen die je goed doet, en vooral van de dingen die je niet goed doet. In de trainingen moedigen we je aan goede dingen te doen, maar vooral ook fouten te maken –> want daar leer je het meest van.

Altijd samenwerken

Binnen de Facilitation Academy breng ik een brok praktijkervaring mee die ik graag in praktische zin overdraag op de deelnemers. In combinatie met collega-trainers zullen de deelnemers een breed scala aan ervaring en technieken aangeboden krijgen.

Ik prijs me gelukkig met een grote kring van collega-facilitators waarmee ik kan samenwerken. Ik werk specifiek samen met Antoinette Middeldorp als de ‘Facilitator Diva’s’.  Verder heb ik het platform UwFacilitator opgericht met als doel facilitatoren zichtbaar te laten zijn voor klanten.

Trainingen

Creatieve werkvormen voor Project Professionals

Verdiep de inhoud en kwaliteit van de standaard PM-producten door het inzetten van creatieve werkvormen.

Faciliteren voor PhD-studenten

Geef je onderzoek een boost door goed en goed voorbereid voor de groep te staan.

Faciliteren voor HR Professionals

Word als HR Professional de katalysator van de team.s die je begeleidt.

Optimaal faciliteren van Energizers

Leer de kracht van energizers bij groepsbijeenkomsten optimaal te benutten.

Introductie Projectmatig Werken

Praktisch, toegepast project management voor beginnende projectleiders of project teams die aan de start staan van een project.

Introductie faciliteren van een creatief proces

Leer in één dag een creatieve brainstorm effectief te begeleiden.

Introductie Faciliteren

Maak in een halve dag kennis met de effectiviteit van gefaciliteerde bijeenkomsten.

Faciliteren van Professionals (Level 2)

Verdiep je basisvaardigheden met interventietechnieken om als vakspecialist een groep naar het beste resultaat te begeleiden.