Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Wilfred Juffermans

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Tot 2009 was ik werkzaam bij Nationale-Nederlanden. Daarna als zelfstandig ondernemer bij een groot aantal dienstverlenende organisaties. In de rol van lean/agile coach, verandermanager, business coach, trainer en…. workshop facilitator!

Eind jaren 90 maakte ik in een groot verandertraject voor het eerst kennis met werkvormen en het faciliteren van workshops. Voor mij was het een geweldige ontdekking. Niet alleen als uitbreiding van mijn persoonlijke  toolbox maar vooral omdat ik hiermee nieuwe manieren leerde om met groepen te werken en de diverse lagen van samenwerking en interactie in teams te benutten. En om de deelnemers zelf eigenaar van de inhoud te laten blijven.

Workshoptechnieken, interactieve werkvormen en krachtige “visuals” zijn nu al meer dan 20 jaar integraal onderdeel van mijn manier van werken. Ze vormen belangrijke ingrediënten van de diverse diensten en trainingen die ik aanbied met mijn bedrijf Simply Take Off.

Elke professional die werkt met groepen en teams, of daarvan afhankelijk is, heeft volgens mij baat bij facilitator-vaardigheden. Vandaar dat ik basistrainingen in de markt heb gezet die professionals leren om zelf werkvormen toe te passen, teams te begeleiden en sessies op maat te bouwen. Deze trainingen bied ik ook aan via de Facilitation Academy.

 

Trainingen

Effectief aan de Slag met Groepen (Faciliteren level 1)

Leer basisvaardigheden om richting te geven aan een productieve samenwerking en versnel de besluitvorming in jouw organisatie.