Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Wouter Niks

Ik begeleid groepen in diverse soorten sessies en bijeenkomsten. Ik help de deelnemers om overzicht en structuur in de soms complexe materie aan te brengen gebruik te maken van visualisaties: tekeningen voor duiding, verheldering en om deelnemers door de sessie te loodsen.

Daarnaast geef ik trainingen ‘Zakelijk Tekenen – de basis’en ‘Zakelijke Tekenen – graphic facilitation’ voor iedereen die wil leren communiceren met stift en papier om daarmee de impact te vergroten van vergaderingen, presentaties, bijeenkomsten, notulen, plannen, etc.

Ik word ook steeds meer gevraagd als visueel adviseur. Ik maak dan samen met de opdrachtgever simpele en impactvolle tekeningen. Bijvoorbeeld om een complex proces voor de hele afdeling inzichtelijk te maken. Om een organisatieverandering in beelden te vatten.

Kenmerkend voor mij zijn mijn grondige voorbereiding, praktische aanpak, feeling voor wat er speelt in de groep en droge humor.

Achtergrond

Ik ben afgestuurd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting marketing). Na zes jaar marketingadviseur bij een adviesbureau te zijn geweest, begon ik in 2008 als zelfstandig marketing- en communicatieadviseur. In al mijn opdrachten speelde het begeleiden van groepen in sessies een belangrijke rol. Vanaf 2016 legde ik mij volledig toe op het (visueel) faciliteren. Ik heb opleidingen en trainingen gevolgd in onder meer scrum (scrummaster), Factor C, faciliteren van bijeenkomsten, visueel faciliteren, waarderend onderzoeken en gestructureerd formuleren en rapporteren.

Trainingen

Zakelijk Tekenen – de basis (Online)

Leer tekenen inzet als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.

Zakelijk Tekenen – graphic facilitation

Leer nog beter tekenen inzetten als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.

Zakelijk Tekenen – de basis

Leer tekenen inzet als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.