Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Wouter Niks

Wouter Niks begeleidt groepen in diverse soorten sessies en bijeenkomsten. Hij helpt de deelnemers om overzicht en structuur in de soms complexe materie aan te brengen. Wouter maakt daarbij gebruik van visualisatie: tekeningen voor duiding, verheldering en om deelnemers door de sessie te loodsen.

Daarnaast verzorgt Wouter trainingen Zakelijk Tekenen voor iedereen die wil leren communiceren met stift en papier om daarmee de impact te vergroten van vergaderingen, presentaties, bijeenkomsten, notulen, plannen, etc.

Wouter wordt ook steeds meer gevraagd als visueel adviseur. Hij maakt dan samen met de opdrachtgever simpele en impactvolle tekeningen. Bijvoorbeeld om een complex proces voor de hele afdeling inzichtelijk te maken. Om een organisatieverandering in beelden te vatten.

Kenmerkend voor Wouter is zijn grondige voorbereiding, praktische aanpak, feeling voor wat er speelt in de groep en droge humor.

Achtergrond

Wouter is afgestuurd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting marketing). Na zes jaar marketingadviseur bij een adviesbureau te zijn geweest, begon hij in 2008 als zelfstandig marketing- en communicatieadviseur. In al zijn opdrachten speelde het begeleiden van groepen in sessies een belangrijke rol. Vanaf 2016 legde hij zich volledig toe op het (visueel) faciliteren. Hij heeft opleidingen en trainingen gevolgd in onder meer scrum (scrummaster), Factor C, faciliteren van bijeenkomsten, visueel faciliteren, waarderend onderzoeken en gestructureerd formuleren en rapporteren.

Trainingen

Zakelijk Tekenen – de basis (Online)

Leer tekenen inzet als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.

Zakelijk Tekenen – graphic facilitation

Leer nog beter tekenen inzetten als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.

Zakelijk Tekenen – de basis

Leer tekenen inzet als nieuwe manier van communiceren in vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties en projecten.