Specialist in faciliteren

Training ‘Wijs met Werkvormen’ zeer succesvol

Een reactie van een deelnemer:

“Heerlijke nuttige, toepasbare training, goede focus op mijn eigen leervraag en toepasbaarheid van werkvormen in mijn eigen werk door gerichte voorbereidingsopdrachten. Mijn eigen voorbereiding was daarmee rode draad gedurende de dag waardoor alles wat ik deed relevant is en bijdraagt aan mijn behoefte aan inzicht en oefenen.”

Wat doen we tijdens de training?

De training begint met een klein stukje theorie over de opbouw van een workshop met werkvormen. De deelnemers krijgen richtlijnen voor de momenten waarop je een energizer / icebreaker / setting-the-scene werkvormen kunt toepassen. Door de opbouw van de workshop vervolgens te koppelen aan het integrale model ontstaat er voor de deelnemers een heel helder beeld over de juiste afwisseling tussen inhoudelijke en niet-inhoudelijke werkvormen. Hierover worden de Meervoudige Intelligenties gelegd. Door aan te sluiten bij de intelligenties van de deelnemers aan je meeting kun je er voor zorgen dat deelnemers zich meer aangesproken, betrokken en uitgedaagd voelen. Hierdoor zal het rendement (resultaat) van de meeting toenemen. Ben je onbekend met dit, door Howard Gardner ontwikkelde, model of wil je er meer over lezen dan kan dat op de pagina over Meervoudige Intelligenties.

Het grootste deel van de dag wordt de vragenlijst, die de deelnemers vooraf ingevuld hebben, gevolgd. Hierdoor krijgen ze gedurende de training op vrijwel al hun vragen een antwoord.

 

Onderstaande video geeft een indruk van de training.