Specialist in faciliteren

Authentiek Communiceren


Iedereen communiceert voor zijn werk veel. Meestal gaat dat goed. Soms merk je dat je niet begrepen wordt (de ander doet niet wat jij graag zou willen bijvoorbeeld) of begrijp jij de ander niet. Je kent vast ook wel  mensen in je omgeving waarvan je vindt dat ze heel authentiek communiceren: er zit een oprechtheid in wat ze doen. De intentie (brein), het non-verbale gedrag en de woorden zitten dan op één lijn.

In de training ‘Authentiek Communiceren’ gaan we in op de vijf communicatiestijlen die we in de evolutie hebben ontwikkeld. Meestal zijn we ons niet bewust van deze stijlen en ‘husselen’ we stijlen door elkaar. Met als gevolg dat er ruis ontstaat. Ook hebben we vaak voorkeursstijlen die niet in alle situaties succesvol zijn. Herkenbaar? In de training krijg je per stijl een korte uitleg en steeds enkele randvoorwaarden om effectief te kunnen zijn. Per stijl doen we korte oefeningen om de kracht en de beperking van de stijl te ervaren.

Resultaat

Na afloop van de training ben je je bewust van de vijf communicatiestijlen en kun je ze inzetten om met groepen betere resultaten te bereiken.

Aanpak

In de twee trainingsdagen komen de volgende onderwerpen voorbij:

  • Inventarisatie van de leervraag: in welke settings zou je anders willen communiceren?
  • Uitleg van de 5 stijlen en per stijl korte oefening.
  • Schakelen tussen stijlen.
  • Nader oefenen met de stijlen wilskracht (assertiviteit: zeggen wat je van de ander wilt) en contactkracht (bij het thema weerstand).
  • Voorbereiden en oefenen met eigen lastige situaties.
  • Borging van nieuw gedrag.

Trainingsinformatie26 juni 2023

De training wordt gegeven op 26 en 27 juni 2023. Beide dagen van 9 - 17 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
2 dagen
minimaal 4 en maximaal 8
Voor wie

Deze training is bedoeld voor facilitators, programmamanagers, trainers, leidinggevenden die meer willen weten over communicatie en gesprekstechnieken. Hoe kun je anderen beïnvloeden?


Investering

De investering voor 2 dagen bedraagt € 1.065,- excl BTW. Boek je de training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird  korting van € 50,- Dit is inclusief cursusmateriaal op PDF, koffie/thee/fris en lunch.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Frank Snieder

Wie is Frank? Frank neemt ruim 30 jaar ervaring als trainer communicatie en managementvaardigheden bij NIBO opleiders en Bureau Zuidema mee. Hij werkt graag op het snijvlak van organisatieverandering en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft hij jarenlang als Teamleider van trainers gewerkt en i … Lees meer

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd