Specialist in faciliteren

Begeleiden van Dialogen (level 1) – van discussie naar dialoog

Een dialoog is een ontmoeting tussen mensen waarin ervaringen en ideeën vrij worden uitgewisseld. Niet met het doel om gelijk te krijgen of om een discussie te winnen, maar om elkaar beter te begrijpen, van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen. Door vanuit een nieuwsgierige houding aandachtig te luisteren en aanmoedigende vragen te stellen onderzoeken we gezamenlijk een thema of een belangrijke kwestie.

Deze gespreksvorm draagt bij aan gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Iets wat we in deze tijd van polarisatie goed kunnen gebruiken. Dit kan alleen als er een veilige omgeving wordt gecreëerd onder begeleiding van een ervaren gespreksleider.

Wil je ontdekken of dialogen begeleiden iets voor je is of wil je je bekwamen in het leiden van gesprekken? Voel je dan welkom op deze laagdrempelige ééndaagse.

Resultaten

Na deze training kun je beginnen met het begeleiden van een dialoog.

Inhoud

Binnen het Meeting Spectrum van faciliteren valt de dialoog onder het modereren.

In één dag verkennen we dialoog als gespreksvorm en werkvorm. Je gebruikt je eigen ervaringen en inzichten om jezelf te verbeteren in het leiden van gesprekken. Dit doen we door vooral veel te doen, te ervaren en te reflecteren. Je ervaart zowel de rol van deelnemer als van begeleider van een dialoog.

Hoe zorg je voor een veilige sfeer waarin nieuwsgierigheid, onderzoeken, dromen en echt naar elkaar luisteren voorop staan? Wat is je rol als gespreksleider? Wat doe je als het uit de hand dreigt te lopen?

Leerdoelen
  • Kennis en begrip van de kenmerken van de dialoog als gespreksvorm, in onderscheid met andere werkvormen en gespreksvormen.
  • Inzicht in de voorwaarden en regels voor een goed gesprek
  • Inzicht in de rol van gespreksleider (do’s en don’ts)
  • Werken vanuit een nieuwsgierige, open en onderzoekende houding.
  • Zelfstandig een dialoog kunnen voorbereiden, introduceren, begeleiden, afronden en evalueren.

 

Trainingsinformatie20 november 2023

De training wordt gegeven op 20 november 2023 van 09:30 - 17:00 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
1 dag
Minimaal 4 en maximaal 8
Voor wie

De training is bedoeld voor startende en gespreksleiders met enige ervaring.
Facilitators die dialoog willen toevoegen als werkvorm.
Ervaring met het werken met groepen of basiskennis is niet vereist, maar mag wel.


Investering

De investering voor deze training van 1 dag bedraagt € 530,- excl. BTW. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 25 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief koffie/thee en een voortreffelijke lunch.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Arjan van Bommel

zijn achtergrond als organisatiepsycholoog is zichtbaar in zijn aanpak van communicatie- en gedragsgerichte training van professionals.