Specialist in faciliteren

Begeleiden van Dialogen 3 – Moreel Beraad


Krijg je wel eens te maken met integriteitskwesties, ethische dilemma’s, situaties die vragen om een morele afweging of kwesties waar verschillende waarden en uitgangspunten met elkaar in botsing komen?
En wil je deze processen beter kunnen begeleiden?

Met de aanpak die in dit verdiepingsmodule ‘Begeleiden van Dialogen 3 – Moreel Beraad’ wordt aangeboden, leer je teams en professionals om stevig in hun schoenen te staan. Je ondersteunt hen bij het maken van goede keuzen in hun werk. Je faciliteert het bespreekbaar maken van lastige kwesties op een manier dat de deelnemers tot nieuwe inzichten komen.

Deze training bouwt voort op de vaardigheden en inzichten opgedaan in de module Begeleiden van Dialogen 2 – inspraak en dialoog.

Inhoud

In deze intensieve tweedaagse training ‘Begeleiden van Dialogen 3 – Moreel Beraad’ reflecteer je op professionele dilemma’s, integriteit en ethiek. Je leert groepen samen te laten onderzoeken waar de grenzen liggen van wat kan en wat niet kan. De grenzen van wat okay is en wat niet okay. Na deze twee dagen ben je in staat om morele, ethische dilemma’s te onderzoeken in een moraal beraad constructief te begeleiden.

Tijdens de training leer je het vraagstuk gezamenlijk te formuleren en te onderzoeken, waarbij we werken vanuit de principes van de Socratische dialoog, zoals geïntroduceerd in de training ‘Begeleiden van Dialogen 2 – Inspraak en Dialoog‘ van deze leerlijn.

Onderwerpen tijdens deze training
  • Aard van morele en ethische vraagstukken herkennen.
  • Socratische dialoog als werkvorm voor moreel beraad.
  • Model voor het onderzoeken van dilemma’s
  • Opbouw en faciliteren van het moreel beraad
Leerdoelen
  • Inzicht in ethisch en moreel handelen.
  • Zelfvertrouwen bij ethische besluitvorming.
  • Bespreekbaar maken van gewenst en ongewenst gedrag.
  • Socratische gespreksvaardigheden voor effectieve morele dialogen.
  • Inzicht om sociale veiligheid en integriteit binnen de organisatie te bevorderen.
Resultaat

Deze tweedaagse training helpt je om effectiever morele kwesties bespreekbaar te maken en bij te dragen aan een inclusieve, veilige en integere werkomgeving.

Meer lezen over Moreel Beraad

Morele vraagstukken hoeven niet over leven en dood te gaan. Ook in de praktijk van alle dag kom je ze tegen. Lees hierover meer in dit bericht.

Wat klanten ervan vinden

Over deze nieuwe training zijn nog geen beoordelingen geschreven. Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

Trainingsinformatie



16 september 2024

De training wordt gegeven op 16 en 17 september 2024 van 09:00 - 17:00 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Twee dagen
Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
Voor wie

Facilitators die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden om beter morele vraagstukken in organisaties te faciliteren.


Investering

De investering voor deze training van 2 dagen bedraagt € 1065 excl. BTW. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 50 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal op PDF en koffie/thee.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Arjan van Bommel

zijn achtergrond als organisatiepsycholoog is zichtbaar in zijn aanpak van communicatie- en gedragsgerichte training van professionals.

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd