Specialist in faciliteren

♪ CREAT♪VE PROBLEM SOLVING “Daar zit muziek in”

Heb je als team het gevoel dat je vastzit in een stramien en heb je behoefte aan een frisse blik?

Ben je op zoek naar een creatieve, diepgaande én snelle methodiek om onder ervaren begeleiding verder te komen bij bijvoorbeeld visievorming en het genereren van  vernieuwende ideeën en oplossingen?

In CREAT♪VE PROBLEM SOLVING combineren wij de best of both worlds: CPS en Muziek.

Het Creative Problem Solving Model (CPS zie voor de afzonderlijke stappen verder bij ‘Traject’) is een in de praktijk bewezen effectieve methode met inmiddels vele honderden gebruikers. Daarbij staan ‘Creatief waarnemen’, ‘Uitstel van oordeel’, ‘Flexibel associëren’, ‘Divergeren’ en ‘Verbeeldingskracht ontwikkelen’ centraal.

In deze training nemen we je mee op de muzikale toer. Tijdens de verschillende stappen maken we gebruik van de muziekkeuzes van teamleden en de toelichting daarop. Daardoor krijgt het CPS Model een aanvullende en diepgaande creatieve boos. Je krijgt als team dieper inzicht in meer gevoelsmatige aspecten, omdat muziek voorbij gaat aan de ratio. Dat is een mooie diepere laag die effectief is bij zowel Innovatie, Projectmatig werken als Team Ontwikkeling.

Traject

Je kunt het hele onderstaande CPS stappenplan doorlopen of kiezen voor een module. In elke module gaan we met muziek aan de slag. In een intakegesprek gaan we eerst op zoek naar de wensen van het team. Daarna maken we een offerte op maat.
Kies welke stap het beste aansluit bij je vraag. Creatieve ondersteuning bij de bepaling van :

  • Beoordeling van de situatie
  • Verkenning van de visie
  • Uitdagingen formuleren
  • Ideeën onderzoeken
  • Oplossingen formuleren
  • Onderzoek naar acceptatie
  • Een plan maken

Wat klanten ervan vinden

Over deze nieuwe training zijn nog geen beoordelingen geschreven.

Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Eén dag.
Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

De training CREAT♪VE PROBLEM SOLVING is bedoeld voor project – en afdelingsteams, die een creatieve, effectieve én leuke methodiek zoeken om teamwise tot oplossingen te komen.


Investering

De investering voor de open-inschrijving van één dag bedraagt € 530,00. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 25 excl. BTW.

Wil je als team deze training volgen, dan stellen we graag een offerte voor je op.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

♪ Ocker Repelaer van Driel

gebruikt muziekkeuzes van deelnemers als inventarisatietool bij communicatie- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij komt daarmee snel en diepgaand tot de kern.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.