Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Faciliteren voor HR Professionals

De rol van de HR Professional is de laatste jaren sterk veranderd van een proces / instrumentele rol naar een strategische / faciliterende rol. Daarbij ligt de nadruk op talent-ontwikkeling, het optimaliseren van samenwerking en begeleiden van veranderingen.

Op het moment dat de overige teamleden inhoudelijk de diepte in duiken levert de HR Professional toegevoegde waarde door zich te richten op de begeleiding van het proces. Maar:

 • Hoe begeleid je nu zo’n proces?
 • Welke interventies kun je doen?
 • Wat zijn werkvormen die je helpen bij het opleveren van een optimaal resultaat?
 • Hoe kun je denkpatronen doorbreken?
 • Welke inventarisatiewerkvormen zijn handig?
 • Hoe kom je tot een beslissing?
 • Hoe ga je om met verstorend gedrag?

Tijdens deze training krijg je antwoord op deze vragen en kun je het maximale uit de (management) teams halen die je begeleidt. De training biedt je concrete handvatten en werkvormen in de vorm van direct toepasbare methoden, werkvormen en interventies. Je kunt ze direct binnen je organisatie gebruiken om het team goed te laten samenwerken.

De HR Professional als katalysator!

Resultaat

Na deze training ben je niet meer alleen de adviseur over samenwerking binnen de organisatie. Nee, je zit aan het roer om die samenwerking écht te beïnvloeden. Ervaar hoeveel energie iedereen krijgt van inspirerende bijeenkomsten, zoals MT-overleggen, teamsessies en heidagen.

Wat doen we tijdens de training

In de training maken we een link tussen de theorie en de praktijk. Iedere deelnemer faciliteert zelf de groep en wordt daarin gecoacht door de trainers. Je ontvangt feedback van de trainers en de andere deelnemers. We bieden werkvormen en oefeningen die aansluiten bij verschillende voorkeursstijlen, hierdoor kun je later in de praktijk kiezen welke vorm het beste bij de situatie past.

We stretchen je ‘comfort zone’ en dagen je uit om in je ‘stretch zone’ te stappen. Zo ervaar je hoe de rol van facilitator voor jou is. Waar de ‘panic zone’ start, zal voor iedereen anders zijn, daar blijven we uit. Als facilitator moet je je senang voelen bij wat jij doet als je voor de groep staat.

Tijdens de training gaan we in op jouw rol tijdens het faciliteren en hoe die verschilt van je rol als het gaat over jouw inhoudelijke expertise:

 • Waar zit het spanningsveld?
 • Hoe kun je daarmee omgaan?
 • Wat vraagt het van je?
 • Wat levert het je op?

Trainingsinformatie

Deze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Twee dagen
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

De training is bedoeld voor HR Professionals die een actieve rol willen hebben in hun organisatie en er voor open staan om deze rol ook daadwerkelijk te pakken.

Investering

De investering voor deze training van één dag bedraagt € 1195 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal op PDF, lunch en  koffie/thee.

In-company

De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder

De trainer(s)

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Onze klanten

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.