Specialist in faciliteren

Faciliteren van Online Meetings (online)


 • Verlopen jouw online meetings, zoals in deze Youtube-video gedemonstreerd wordt?
 • Ben je op zoek naar tips en trucs bij het faciliteren van online meetings?
 • Wil je weten hoe je de aandacht van de deelnemers kunt vasthouden?
 • Wil je een goed programma maken voor een online meeting?
 • Wil je graag weten welke tools je kunt gebruiken tijdens een online meeting?

In deze training krijg je antwoord op al jouw vragen over online meetings.

Resultaat

Aan het eind van de training kun je zelf een online meeting ontwerpen en begeleiden en weet je hoe je een online meeting aantrekkelijk en interactief maakt voor de deelnemers.

Programma

De training wordt gegeven op basis van de digitale handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’. Je ontvangt deze voorafgaand aan de training. De handleiding en het werkboek worden regelmatig bijgewerkt. De training bestaat uit twee delen. Bij deze delen maken we gebruik van Zoom. Indien gewenst kan bij een in-company training MS Teams gebruikt worden.

Voorbereiding blok 1

Voorafgaand aan de training ontvang je het handboek ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’. Het is handig als je voorafgaand aan de training het handboek gelezen hebt (bijlages zijn optioneel) en het werkboek doorgebladerd hebt.

Blok 1: De theorie (4 uur)

In dit blok bespreken we de theorie van het faciliteren van online meetings. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 1. Het ontwerp van een programma van een online workshop.
 2. Hoe zorg je voor energie, focus en interactie met de deelnemers.
 3. Online facilitatietechnieken, tips & trucs.
 4. Het visualiseren van de content met film, tekeningen, googledoc, enz.
 5. Het realiseren van een goed online samenwerking tussen de deelnemers.
 6. Het faciliteren van kleinere (<20 deelnemers ) en grotere (>20) groepen.
 7. Het faciliteren van hybride workshops.

Tijdens deze training maak je kennis met diverse online tools die je kunt inzetten tijdens een online meeting. Met enkele tools laten we je oefenen.

Voorbereiding blok 2

Tussen blok 1 en blok 2 zitten minimaal twee dagen om je de tijd te geven je mini-workshop voor te bereiden.

Blok 2: Faciliteren van workshops (4 uur)

Faciliteren kun je alleen leren door het te doen. Dat geldt zeker ook voor online faciliteren. Om die reden gaan je in dit blok zelf aan de slag. Op basis van een eigen case faciliteer je een mini online workshop van 15 minuten. Je kunt op deze manier tools uitproberen en een gevoel krijgen hoe het is om deze tools in te zetten in een online workshop. Elke mini workshop wordt met alle deelnemers gedurende 10 minuten nabesproken. De nabespreking richt zich op het geven van handvatten en tips om de uitvoering verder te verbeteren. Als er voldoende tijd over is bespreken we overgebleven vragen naar aanleiding van de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ of het werkboek ‘Online Werkvormen’.    

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk. Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
Je eigen werkplek
Twee online workshops van ieder 4 uur.
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Voor wie

Voor iedereen die online meetings wil leren faciliteren en enige ervaring heeft met het faciliteren van face2face meetings.


Investering

De investering voor deze training bedraagt € 550 excl. BTW voor twee online workshops. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 25 excl. BTW. Bij de training ontvang je automatisch het handboek ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’ en de updates t.w.v. € 75 gratis. Heb je een abonnement op het handboek, dan ontvang je € 75 korting.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Marieke van Laar

kan door haar ervaring in het theater en als presentatietrainer anderen goed leren hoe je je – juist online – goed kunt richten op je publiek door te zorgen voor interactie, leren door te ervaren.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Nel Mostert

plaatst de onderdelen van een training in een praktisch perspectief met hands-on tips en feedback.

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd