Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Faciliteren van Online Meetings (online)

 • Verlopen jouw online meetings, zoals in deze Youtube-video gedemonstreerd wordt?
 • Ben je op zoek naar tips en trucs bij het faciliteren van online meetings?
 • Wil je weten hoe je de aandacht van de deelnemers kunt vasthouden?
 • Wil je een goed programma maken voor een online meeting?
 • Wil je graag weten welke tools je kunt gebruiken tijdens een online meeting?

In deze training krijg je antwoord op al jouw vragen over online meetings.

Resultaat

Aan het eind van de training kun je zelf een online meeting ontwerpen en begeleiden en weet je hoe je een online meeting aantrekkelijk en interactief maakt voor de deelnemers.

Programma

De training wordt gegeven op basis van de digitale handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’. Je ontvangt deze voorafgaand aan de training. De handleiding en het werkboek worden regelmatig bijgewerkt. Je ontvangt de updates t/m 31-12-2021 gratis. De training bestaat uit twee delen. Bij deze delen maken we gebruik van Zoom. Indien gewenst kan bij een in-company training MS Teams gebruikt worden.

Blok 1: De theorie (4 uur)

In dit blok bespreken we de theorie van het faciliteren van online meetings. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 1. Het ontwerp van een programma van een online workshop.
 2.  Hoe zorg je voor energie, focus en interactie met de deelnemers.
 3. Online facilitatietechnieken, tips & trucs.
 4. Het visualiseren van de content met film, tekeningen, googledoc, enz.
 5. Het realiseren van een goed online samenwerking tussen de deelnemers.
 6. Het faciliteren van kleinere (<20 deelnemers ) en grotere (>20) groepen.
 7. Het faciliteren van hybride workshops.

Tijdens deze training maak je kennis met diverse online tools die je kunt inzetten tijdens een online meeting. Met enkele tools laten we je oefenen.

Deel 2: Faciliteren van workshops (4 uur)

Faciliteren kun je alleen leren door het te doen. Dat geldt zeker ook voor online faciliteren. Om die reden gaan je in dit blok zelf aan de slag. Op basis van een eigen case faciliteer je een mini online workshop van 15 minuten. Je kunt op deze manier tools uitproberen en een gevoel krijgen hoe het is om deze tools in te zetten in een online workshop. Elke mini workshop wordt met alle deelnemers gedurende 10 minuten nabesproken. De nabespreking richt zich op het geven van handvatten en tips om de uitvoering verder te verbeteren. Als er voldoende tijd over is bespreken we overgebleven vragen naar aanleiding van de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ of het werkboek ‘Online Werkvormen’. Tussen blok 1 en blok 2 zitten twee dagen om je de tijd te geven je mini-workshop voor te bereiden.  

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.

Trainingsinformatie17 november 2021

Woensdag 17 en 24 november van 09:00 - 13:00 uur.

6 december 2021

Maandag 6 en 13 december van 13:00 - 17:00 uur

Je eigen werkplek
Twee online workshops van ieder 4 uur.
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

Voor iedereen die online meetings wil leren faciliteren en enige ervaring heeft met het faciliteren van face2face meetings.


Investering

De investering voor deze training bedraagt € 520 excl. BTW voor twee online workshops. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 25 excl. BTW. Bij de training ontvang je automatisch de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ en het werkboek ‘Online Werkvormen’ en de updates t.w.v. € 75 tot en met 31 december 2021 gratis.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Antoinette Middeldorp

Inspireert mensen om uit de comfortzone te stappen en brengt je in beweging. Laat je zien wat je al kunt en vergroot je repertoire als facilitator.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Nel Mostert

plaatst de onderdelen van een training in een praktisch perspectief met hands-on tips en feedback.

Henri Haarmans

daagt tijdens een training deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.

Onze klanten