Specialist in faciliteren

Faciliteren van Professionals – level 1


Als je meetings resultaatgerichter en inspirerender wilt maken, heb je vragen als:

 • Hoe doe ik dat?
 • Wat is mijn rol daarin?
 • Welke werkvormen of technieken zijn er en kan ik gebruiken?
 • Hoe maak ik een goede agenda voor de meeting?
 • Hoe zorg ik ervoor dat er focus en energie ontstaat bij de deelnemers?
 • Hoe zorg ik er voor dat deelneemrs niet zeggen: “Alweer post-its”?

In deze training krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Resultaat van de training

In de training ‘Faciliteren van Professionals – level 1’ leer je en oefen je met 7 basistechnieken. Deze technieken staan aan de basis van vrijwel alle werkvormen. In de training combineren we ze tot 4 verschillende werkvormen. We leren je bovendien deze werkvormen aan te passen, zodat ze niet sleets worden. Na afloop van de training ben je in staat om deze technieken en werkvormen toe te passen in je eigen situatie. Waardoor de door jou begeleide meetings leiden tot concrete resultaten en acties met maximaal draagvlak van de aanwezigen. Denk nu Basistechnieken die ken ik al, lees dan eens de blog over De Smid. Heb je al enige ervaring met faciliteren en ken je alle ins-en-outs van de basistechnieken, dan is de training ‘Faciliteren van Professionals – level 2‘ meer heschikt.

Video-impressie

Onze aanpak
 • Kleine groepen en veel oefenen Wij trainen in kleine groepen. Voor elke deelnemer is er hierdoor veel oefenruimte en individuele aandacht.
 • Twee zeer ervaren trainersDe training wordt gegeven door twee trainers die zeer ruime ervaring met faciliteren. Ze weten de connectie tussen theorie en praktijk inzichtelijk te maken. Tijdens de training delen ze regelmatig uit hun praktijkervaring waardoor de training extra verdieping krijgt en je goed voorbereid het geleerde in de praktijk kunt toepassen.

Meer over onze aanpak kun je lezen bij ‘Waar wij voor staan‘.

Hoog rapportcijfer voor de training

Onze aanpak resulteert in een heel mooi rapportcijfer van 9.3 op de onafhankelijke opleidingssite Springest. Individuele reacties van deelnemers kun je verderop deze pagina lezen.

Wat leer je nog meer tijdens de training

Je krijgt inzicht in:

 • De dynamiek en structuur van workshops en jouw rol hierin als begeleieder/facilitator.
 • De do’s and don’ts tijdens een workshop.
 • De vragen die je jouw opdrachtgever moet stellen om inzicht te krijgen in de opdracht.
 • De aanpak om van opdracht naar workshopontwerp te komen.
 • De mogelijkheden die je hebt als je workshop ander verloopt dan je verwachtte.

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk. Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

Trainingsinformatie10 september 2024

De training wordt gegeven op 10 en 11 september. Beide dagen van van 9 - 17 uur. Deze training heeft een startgarantie.

11 november 2024

De training wordt gegeven op 11 en 12 november 2024. Beiden dagen van 9 - 17 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg of Landegoed de Horst in Driebergen
2 aaneengesloten dagen.
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Voor wie

De opleiding richt zich op vakspecialisten die werken met verschillende stakeholders of (interne) klanten: bijv. kenniswerkers, projectleiders, (intern) adviseurs, HR-professionals, kwaliteitsmedewerkers en iedereen met ‘manager’ in de functienaam. Je hebt weinig of geen ervaring met faciliteren, maar je wilt meer structuur aanbrengen in de workshops, bijeenkomsten en vergaderingen die je begeleidt. Voorkennis is niet vereist.


Investering

De investering voor deze training van 2 dagen bedraagt € 1060 excl. BTW. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 50 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief een uitgebreide digitale handleiding, koffie/thee en lunch. 


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Wouter Niks

begeleidt groepen in diverse soorten meetings. Hij biedt overzicht en structuur in de soms complexe materie. Wouter maakt daarbij gebruik van visualisatie: tekeningen voor duiding, verheldering en om deelnemers door de sessie te loodsen. Hij leert je graag hoe je impactvolle tekeningen maakt.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Henri Haarmans

daagt tijdens een training deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd