Specialist in faciliteren

Faciliteren van Professionals – level 0 (introductie)


Voor het oplossen van de complexe vraagstukken van deze tijd zijn vaak meerdere disciplines nodig. Het is noodzakelijk om het vraagstuk van diverse kanten te bekijken. Er moet samengewerkt worden. Maar samenwerken gaat niet zomaar. Er treden verstorende groepsprocessen op. Dat vraagt om een andere, meer effectieve, manier van oppakken. Daarnaast helpt de inzet van creativiteit om alternatieve oplossingen te bedenken.

Je weet dat het anders kan en moet. Faciliteren en een facilitator kan uitkomst bieden, maar:

 • Wat betekent faciliteren eigenlijk?
 • Wat komt er allemaal bij kijken?
 • Hoe pak je het aan?
 • Zijn er standaard ontwerpen voor een bijeenkomst?
 • Waar kan ik werkvormen vinden?
 • Wat zijn energizers eigenlijk?

Tijdens deze kennismakingstraining laten we je zien en ervaren wat faciliteren is en welke mogelijkheden faciliteren biedt. Je krijgt antwoord op de eerder genoemde vragen. Tijdens de training ervaar je een aantal werkvormen. Je oefent er niet mee.

Resultaat

Aan het eind van de training heb je ervaren wat de toegevoegde waarde van het faciliteren van bijeenkomsten is en kun je beoordelen of faciliteren iets voor jou of je organisatie is.

Wat doen we tijdens deze kennismakingstraining

Tijdens deze op maat gemaakt introductie van een halve tot een hele dag presenteren we een interactief programma waarin we je kennis laten maken met het begeleiden van groepen (faciliteren).
Die onderwerpen die behandeld worden, worden door de deelnemers aan de training bepaald en variëren daarom per uitvoering. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • De houding van de facilitator.
 • Typen bijeenkomsten met hun consequenties.
 • Integraal begeleiden.
 • Een bijeenkomst van opdrachtverstrekking tot afronding.
 • Methoden en werkvormen.
 • Energizers.
 • Groepsdynamica.

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.

Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Halve tot een hele dag
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.
Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met faciliteren en aan de hand van deze kennismaking wil beslissen of Faciliteren iets voor hem/haar is of iets voor zijn/haar organisatie.


Investering

Deze training wordt alleen in-company gegeven. We doen hiervoor graag een voorstel.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Henri Haarmans

daagt tijdens een training deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd