Specialist in faciliteren

Goed Omgaan met Weerstand – Van Stilstand naar Beweging


Herken je dit:
Als facilitator, trainer of leidinggevende heb je een mooi programma voor de meeting samengesteld met heldere doelen, veel afwisseling, volop energie en zin om de groep in beweging te zetten.
Maar na een half uurtje merk je dat je aan het leuren en sleuren bent en na een uurtje ben je bekaf! De weerstand is voelbaar in de groep en hoe harder jij werkt, des te groter wordt de weerstand. Het leuke programma is niet leuk meer en de doelen zijn niet haalbaar. Herkenbaar?

Toch kun je dat leuke programma alsnog laten slagen!

Wil je:

 • weerstand eerder (h)erkennen?
 • enkele methodes en vaardigheden aanleren om weerstand op te lossen?
 • weerstand ombuigen of gebruiken en benutten?
 • op persoons- en groepsniveau goede interventies kunnen doen?
 • ‘Het gesprek’ naar een positieve kant draaien?

Kom dan naar de tweedaagse training ‘Goed omgaan met Weerstand’.

Resultaat

Je verdiept je optreden als begeleider van groepen. Je bouwt aan eigen inzichten en technieken om beter met weerstand en ‘lastig’ gedrag om te gaan.

Wat doen we tijdens de training

De training bestaat uit twee dagen met een tussentijdse praktijkopdracht. Je leert en oefent met een aantal bewezen methodes om weerstand op te lossen. Je vergroot je eigen arsenaal en kiest in de praktijk een methode die het beste bij jou en de situatie past.

De precieze invulling van de training bepalen we aan de hand van de behoefte van de deelnemers. Mogelijk onderwerpen zijn:

 • de 7 houdingen;
 • interventiestijlen van Heron;
 • kernkwaliteiten van Ofman;
 • motiverende Gespreksvoering, omgaan met ambivalentie;
 • herkennen van patronen in een groep;
 • interveniëren in een groepsproces.

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk. Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Twee dagen
Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die wel een voor de groep staat – trainers, teamcoaches, team- en projectleiders, facilitators, scrum masters – en die beter wil leren omgaan met groepsdynamica en weerstand (‘lastig’ gedrag) van deelnemers.


Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1060,00 excl. BTW. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 50 excl. BTW. De prijs is inclusief cursusmateriaal op PDF, koffie/thee/fris en lunch.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Frank Snieder

Wie is Frank? Frank neemt ruim 30 jaar ervaring als trainer communicatie en managementvaardigheden bij NIBO opleiders en Bureau Zuidema mee. Hij werkt graag op het snijvlak van organisatieverandering en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft hij jarenlang als Teamleider van trainers gewerkt en i … Lees meer

Henri Haarmans

daagt tijdens een training deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.