Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Introductie Faciliteren (Faciliteren level 0)

Voor het oplossen van de complexe vraagstukken van deze tijd zijn vaak meerdere disciplines nodig. Het is noodzakelijk om het vraagstuk van diverse kanten te bekijken. Er moet samengewerkt worden. Maar samenwerken gaat niet zomaar. Er treden verstorende groepsprocessen op. Dat vraagt om een andere, meer effectieve, manier van oppakken. Daarnaast helpt de inzet van creativiteit om alternatieve oplossingen te bedenken.

Je weet dat het anders kan en moet. Faciliteren en een facilitator kan uitkomst bieden, maar:

 • Wat betekent faciliteren eigenlijk?
 • Wat komt er allemaal bij kijken?
 • Hoe pak je het aan?
 • Zijn er standaard ontwerpen voor een bijeenkomst?
 • Waar kan ik werkvormen vinden?
 • Wat zijn energizers eigenlijk?

Tijdens deze kennismakingstraining laten we je zien en ervaren wat faciliteren is en welke mogelijkheden faciliteren biedt. Je krijgt antwoord op de eerder genoemde vragen. We reiken je tijdens de training een aantal werkvormen aan die je na de training direct zelf kunt gebruiken.

Resultaat

Aan het eind van de training heb je ervaren wat de toegevoegde waarde van faciliteren van bijeenkomsten is en ben je in staat een aantal werkvormen  toe te passen.

Wat doen we tijdens deze kennismakingstraining

Tijdens deze introductie van een halve dag presenteren we een interactief programma waarin we je kennis laten maken met het begeleiden van groepen (faciliteren).
Die onderwerpen die behandeld worden, worden door de deelnemers aan de training bepaald en variëren daarom per uitvoering. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • De houding van de facilitator.
 • Typen bijeenkomsten met hun consequenties.
 • Integraal begeleiden.
 • Een bijeenkomst van opdrachtverstrekking tot afronding.
 • Methoden en werkvormen.
 • Energizers.
 • Groepsdynamica.

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Halve dag
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met faciliteren en aan de hand van deze kennismaking wil beslissen of Faciliteren iets voor hem/haar is of iets voor zijn/haar organisatie.


Investering

De investering voor deze kennismakingstraining van een halve dag bedragen € 125 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal op PDF en koffie/thee. Bovendien ontvang je een kortingsvoucher van € 75 excl. BTW voor Facliteren level 1 resp. Faciliteren level 2. De voucher is één jaar geldig en is overdraagbaar.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Henri Haarmans

daagt tijdens een training deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.

Onze klanten