Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Tell your Story! – Vertel- en Presentatietechnieken voor Trainers en Facilitators

Ken je dat?

Je staat voor een groep en je moet een verhaal afsteken – een speech, een presentatie, de pakkende inzet van een metafoor tijdens een teambuildings-sessie… Welk verhaal dan ook. Je weet echt wel wat je zeggen wilt. Maar helemaal lekker sta je daar niet. Je bent gespannen, hebt het gevoel dat je wild met je handen staat te zwaaien. De heldere lijn die je voor je ogen had, komt er niet goed uit. Het voelt alsof je elk moment je tekst kwijt kunt raken.

Een oefening inzetten? Al discussiërend met een groep de essentie vinden? Geen probleem! Maar een lange, pakkende tekst waarmee je iedereen meeneemt? Da’s een ander verhaal!

Klinkt dit – deels of helemaal – bekend? Dan is deze training ‘storytelling’ echt iets voor jou. Want gelukkig kun je op dit gebied heel veel bijleren. Ook als je niet de meest begenadigde spreker bent, of het gewoon niet leuk vindt. Iedereen heeft en kan een verhaal vertellen. Deze training gaat je leren om een verhaal beter en met meer zelfvertrouwen te brengen.

Wat is het resultaat

Na de training heb je een stap gemaakt in je vertel- en presentatietechnieken waardoor je zekerder voor de groep staat. Je hebt meer vat op je verhaal, en je hebt ontdekt hoe je al vertellend dichtbij jezelf kunt blijven.

Wat doen we tijdens de training

We werken aan:

  • structuur geven aan je verhaal.
  • Levendig vertellen, met je hele lijf, met pakkende beschrijvingen en metaforen, in contact met de groep waar je voor staat.
  • Loskomen van papier en sheets.
  • Een verhaal naar je hand zetten, zodat het jouw verhaal wordt en daardoor meer impact heeft.

Ik geloof er heilig in dat de beste manier van leren een speelse is, dus de basis voor deze training ligt in theatertechnieken. Maar spelen is een middel, geen doel op zich – dus maken we van daaruit de slag naar wat je daar in jouw dagelijkse praktijk mee kunt.

4 juni 2020

De trainingsmiddagen zijn 4, 11 en 18 juni.
De trainingstijden zijn van 13:30 - 17 uur.

6 oktober 2020

De trainingsmiddagen zijn 6, 13 en 20 oktober.
De trainingstijden zijn van 13:30 - 17 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Driemaal een halve dag.
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
Voor wie

Deze training is geschikt voor alle trainers en facilitators, die hun presentatie willen verbeteren en verhalen willen leren gebruiken in hun meetings. En voor ieder ander die met regelmaat presentaties moet geven en daar zekerder in wil worden.

Investering

De investering bedraag € 750,- excl. BTW voor 3 middagen en eenmaal per mail feedback op jouw verhaal. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee.

In-company

De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring


Download de folder

De trainer(s)

Janneke Tanja

Verhalenverteller, historica, trainer, ambtenaar, facilitator, acteur, secretaris… ik ben het allemaal, of ik ben het geweest. Jarenlang combineerde ik mijn liefde voor verhalen, taal en theater met een baan bij de rijksoverheid. In de loop van de tijd kwam ik er achter dat het kruispunt van die twe … Lees meer

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.


Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.