Specialist in faciliteren

Teambuilding – Laat de ander Schitteren


Teambuilding workshop op basis van theatersport

In deze workshop ga je zelf met je team aan de slag. Gaandeweg ervaar je de principes van theatersport (een vorm van improvisatie theater). Deze principes zijn niet alleen handig op de speelvloer, maar ook op de werkvloer. Je maakt als team op een speelse manier kennis met deze principes en maakt daarbij de link met je eigen werksituatie.

Resultaat

Je verlaat de workshop ‘Teambuilding workshop op basis van theatersport’ met een grote glimlach op je gezicht. Onder je arm neem je de ervaring mee hoe de speelsheid van theatersport effect heeft op jezelf en de rest van je team. Je ziet mogelijkheden om deze flow en speelsheid in échte situaties toe te passen.

Theatersport principes

Het principe ‘Laat de ander schitteren’ daagt mensen uit om de kracht van de ander te zien, daar ruimte voor te maken en zodoende in te zetten voor een gezamenlijk resultaat. Het is de kunst om te zien wat de ander nodig heeft en ook om jezelf soms bewust dienend op te stellen naar de ander.

Een ander principe is ‘Accepteer en maak gebruik van wat er is’. Het helpt om bewust te zijn van de inbreng van een ander, daar ‘ja’ tegen te zeggen en er op door te bouwen. Het gaat daarbij om het accepteren van wat er is én daar samen iets moois van maken. Dat betekent dus ook: goed luisteren naar elkaar.

Een ander principe, ‘Fouten maken mag’, is nog niet zo gemakkelijk voor de meesten. Het gaat niet zozeer om de fouten zelf, maar wél om het lef en de vrijheid die je ervaart om iets uit te proberen, ook als je nog niet weet of het lukt. Het is de kunst om je oordeel uit te stellen en het vraagt om risico’s te nemen. Dat kan omdat je tegelijkertijd weet dat je er niet alleen voor staat.

Alle principes komen in de oefeningen aan bod. We bespreken tussendoor wat je ervaart in een oefening en wat dat je leert over hoe je in je normale werk handelt en denkt. De workshop heeft een vaste structuur én er is voldoende variatie mogelijk om in te spelen op de wensen en de snelheid van de groep.

Programma

In grote lijnen bestaat de workshop uit:

  • Een start (wat is theatersport, speelse introductie).
  • Oefeningen met een link naar de principes en tussentijdse transfer naar het dagelijkse werk.
  • Scenes spelen (waarbij een deel van de deelnemers speelt en een deel publiek is).
  • Afronding met een gezamenlijke oefening.
De kleine lettertjes in de bijsluiter

Vind je het spannend om een theatersport workshop te gaan doen? Vind jezelf helemaal niet grappig of ad rem?
Dat is ook niet nodig. De workshop start met eenvoudige speelse oefeningen, zonder het gevoel dat je ‘bekeken wordt’. Deelnemers vinden het achteraf vooral heel leuk, leerzaam en energiek.

Management samenvatting

Voor werknemers (en managers) die willen leren hoe ze open-minded kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen is een theatersport workshop een speelse manier om te ervaren wat er met je gebeurt en hoe je komt tot je reactie in een nieuwe situatie. Hoewel deelnemers er soms niet gemakkelijk in durven te stappen, voelen ze gaandeweg het spelplezier en de flow die het oplevert. Ze leren door te ervaren en daardoor wordt het mogelijk om in échte situaties ook iets van die speelsheid toe te passen.

 

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.

Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

TrainingsinformatieDeze training wordt alleen in-company gegeven
De workshop wordt gegeven op de eigen locatie van de opdrachtgever.
2 uur
Minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers.
Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor (project)teams.


Investering

De investering bedraagt € 595 excl. BTW. Dit zijn de totale kosten voor een groep van 6 – 20 deelnemers op een eigen locatie van de opdrachtgever. Bij meer deelnemers of als een loctaie gehuurd moet worden, wordt een offerte op maat gemaakt.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Medewerkers van de volgende organisaties hebben deze training gevolgd