Specialist in faciliteren

VeranderFitness – werkvormen voor mindset en skills


Quote van een oud-deelnemer

“Nog nooit zoveel gelachen en tegelijk zoveel geleerd”.

Omschrijving

Onverwachte en nieuwe situaties vragen om een improvisatie mindset. Die mindset komt goed van pas bij alle veranderingen die elkaar tegenwoordig zo razendsnel opvolgen. Weleens gehoord van toegepaste improvisatie? Kort gezegd komt het er op neer dat je de mindset en tools van het improvisatie theater vertaalt naar professionele trainingen en sessies.

Bij improvisatie theater gaan mensen het podium op zonder dat ze weten welke scène ze gaan spelen. Dat is hartstikke spannend. Ze moeten snel kunnen schakelen en iets kunnen creëren uit het niets. Hoe kan het dat mensen deze kwelling vrijwillig opzoeken en het nog leuk vinden ook? Hoe kan het dat ze elkaar op het podium zo weten te vinden dat het publiek soms denkt dat het ingestudeerd was?

Het geheim van de improvisatiespeler zit ‘m in het trainen van verander skills, nog voordat het podium in zicht komt.  Veel van de werkvormen die hierbij langskomen hebben niet eens rechtstreeks te maken met wat je op het podium terugziet. Ze zijn daarom goed bruikbaar in allerlei soorten meetings (workshops, trainingen, team coaching, …). Dit gaat dus niet over performen of toneelspelen, maar om een veilige en luchtige setting waarin je (als team) met veel plezier en stapje voor stapje de comfortzone stretcht en je skills versterkt. Want als het niet leuk is, waarom zou je dan dat podium op willen?

De training VeranderFitness zit boordevol met dit soort eenvoudige en laagdrempelige werkvormen. Je kunt ze meteen inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, in je training of teamsessie. We geven veel voorbeelden uit de praktijk en besteden uiteraard ook ruim aandacht aan de debrief.

Toepasbaarheid

De werkvormen die je leert op deze training leert zijn toepasbaar bij:

  • Persoonlijk leiderschap: zelfverzekerd zijn in onverwachte situaties, mogelijkheden zien en gebruik maken van wat er is, met zelfvertrouwen presenteren.
  • Teamontwikkeling en strategie: snel inzicht in wat leeft, nieuwe ideeën verkennen, co-creatie skills, groepsband versterken.
Opzet

Het is een middag boordevol werkvormen waarmee je vanuit een ander perspectief leert kijken naar vernaderingen. Na de training kun je de werkvormen direct in 10 verschillende situaties inzetten.

Wat klanten ervan vinden

Over deze nieuwe training zijn nog geen beoordelingen geschreven.

Onze reviewpolicy vind je terug op de pagina ‘Onze regels‘.

Trainingsinformatie26 september 2022

De training wordt gehouden op 26 september 2022 van 13 - 17 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
4 uur
5-15
Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die met groepen werkt en de groep in beweging wil krijgen.


Investering

De investering voor deze inspirerende middag bedragen € 225,00 excl. BTW. Boek je deze training meer dan 30 dagen voor de startdatum dan krijg je een early-bird korting van € 12,50 excl. BTW.


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Ingeberte Uitslag

Er gaat iets gebeuren! En ik weet nog niet precies wat. De meest geschikte oplossing komt soms uit onverwachte hoek. Het is mijn rol om daar ruimte voor te creëren.

Marieke van Laar

kan door haar ervaring in het theater en als presentatietrainer anderen goed leren hoe je je – juist online – goed kunt richten op je publiek door te zorgen voor interactie, leren door te ervaren.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.