Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Waarderend Faciliteren – opleiding

In de opleiding ‘Waarderend Faciliteren’ leer je teams, groepen en (veranderings)trajecten begeleiden vanuit een positieve focus. Je leert deelnemers hun eigen kracht ontdekken en hun ideeën omzetten in heldere acties en afspraken.

In de opleiding leer je de principes van Waarderend Faciliteren en leer je gebruik te maken van een brede waaier aan inspiratiebronnen, methoden en werkvormen. Het gaat hierbij vooral om hoe je deze inzet en gebruikt.

De opleiding ‘Waarderend Faciliteren’ bestaat uit de trainingen:

  1. Waarderend Faciliteren (level 1) – fundamenten;
  2. Waarderend Faciliteren (level 2) – werkvormen;
  3. Waarderend Faciliteren (level 3) – trajecten.

Deze trainingen zijn afzonderlijk te volgen en te boeken, maar kunnen ook in één keer geboekt worden.

Het voordeel van de opleiding boeken is dat je een aanzienlijke korting op je investering krijgt.

Trainingsinformatie8 december 2021

De opleiding wordt gegeven op 8 en 9 december 2021, 26 en 27 januari 2022 en 9 en 10 maart 2022. Alle dagen van 09:30 - 16:30 uur.
Deze opleiding is vol.

2 maart 2022

De training wordt gegeven op 2 en 3 maart, 28 en 29 april en 15 en 16 juni 2022. Alle dagen van 09:30 - 16:30 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
3-maal twee aaneengesloten dagen + één online intervisiebijeenkomst.
minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die met groepen werkt (facilitators, trainers, procesbegeleiders, teamcoaches, (organisatie)adviseurs, beleidsmakers, leidinggevenden, begeleiders van inspraakavonden/ burgerparticipatie of dagvoorzitters). En die vanuit kracht willen leren werken. Er wordt gewerkt op basis van je eigen casuïstiek. Hierdoor kan elke deelnemer op zijn eigen niveau leren. Enige ervaring met het faciliteren/begeleiden van bijeenkomsten is noodzakelijk.


Investering

Deelnamekosten aan level 1, 2 en 3 los geboekt zijn € 2447,-. Boek je de drie levels in één keer, dan betaal je € 2247,- óf slechts € 2097,- excl. BTW met de extra early-bird korting als je minimaal 30 dagen voor het eerste level boekt! Een extra korting dus van € 350,-!


In-company
De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder
Contact

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.

De trainer(s)

Arjan van Vembde

is gespecialiseerd in de filosofie en methode van Appreciative Inquiry en schreef het boek ‘Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek’.

Onze klanten