Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Waarderend Faciliteren

Herken je dit:
deelnemers die tijdens een meeting blijven hangen in een negatieve focus, zich afhankelijk opstellen en niet in de actiestand komen? En wil jij als facilitator hiermee beter leren omgaan?

Leer nu hoe je groepen en teams begeleidt om te werken vanuit een positieve focus, op basis van hun eigen kracht en aan concrete resultaten.

In de training Waarderend Faciliteren leren we je om vanuit kracht te werken. In plaats van het afleren van fouten, gaat het om het leren en gebruik maken van kracht, kwaliteit en talent. Je leert vaardigheden en technieken om groepen en teams te helpen bewust(er) te worden van hun eigen probleemoplossend vermogen.

Resultaat

In de training leer je werkvormen om sessies positief en actiegericht te maken. Daarnaast ontwikkel je je inzichten en vaardigheden als facilitator. Jij bent immers de katalysator van de groepsprocessen. Je kunt Waarderend Faciliteren bij: teamsessies, brainstormsessies, heisessies, inspraakavonden, evaluatiesessies, trainingen, teambuilding, enzovoort.

In de ervarings- en praktijkgerichte training werken we met een brede waaier aan bronnen zoals Appreciative Inquiry (ook bekend als waarderend onderzoek of waarderend veranderen), de positieve psychologie, deep democracy, denkadviseren, dialogue, systeemdenken, co-creatie, oplossingsgericht werken, paradoxaal leiderschap, dialogic Organisation Development en de Positive Deviance Approach.

Leerdoelen
  • Leren werken met de principes van waarderend faciliteren;
  • Versterken van fundamenteel vertrouwen in de kennis en ervaring van groepen en teams;
  • Versterken van vaardigheden om kennis en ervaring in groepen en teams te ontsluiten;
  • Versterken van vaardigheden in het begeleiden van onderzoekende dialogen;
  • Spelen met perspectieven, interpretaties en zienswijzen waardoor nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden;
  • Vrij van methodes variëren met houding, vragen en reacties;
  • Groepen en teams te faciliteren in hun talenten;
  • Ervaring opdoen met diverse waarderende werkvormen, zoals schaalwandelen, wall of wonder, interview als interventie, SOAR model, paradox opstelling, Step-analyse.
    Welke werkvormen behandeld worden kan per training verschillen.

Wat klanten ervan vinden

Springest is een onafhankelijke site waarop je meer dan 37.000 trainingen en de beoordelingen ervan kunt vinden. Wil je alle klantbeoordelingen van deze training lezen? Klik dan op de beoordelingsbalk.

Trainingsinformatie

Deze training wordt alleen in-company gegeven
Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
2 dagen
minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers
Veilig Trainen
De veiligheid van onze deelnemers en trainers heeft de hoogste prioriteit. Om die reden hanteren we het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA. Meer informatie hierover vind je hier.
Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die met groepen werkt (facilitators, trainers, procesbegeleiders, teamcoaches, (organisatie)adviseurs, beleidsmakers, leidinggevenden, begeleiders van inspraakavonden/ burgerparticipatie of dagvoorzitters). En die vanuit kracht willen leren werken. Er wordt gewerkt op basis van je eigen casuïstiek. Hierdoor kan elke deelnemer op zijn eigen niveau leren. Enige ervaring met het faciliteren/begeleiden van bijeenkomsten is noodzakelijk.

Investering

De investering voor deze training van twee dagen bedraagt € 749,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief het boek ‘Werken vanuit kracht’, het werkboek, koffie/thee en lunch en een magische verrassing.
Studiebelasting vooraf ongeveer 30 minuten.

In-company

De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring

Trainingsaanpak

Download de folder

De trainer(s)

Arjan van Vembde

is gespecialiseerd in de filosofie en methode van Appreciative Inquiry en schreef het boek ‘Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek’.

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.