Integraal en optimaal begeleiden van groepen

De Facilitation Academy biedt drie overall opleidingen aan. Dit zijn opleidingen die niet specifiek gericht zijn op een doelgroep of methode. Ze zijn bedoeld voor iedereen die verschillende type bijeenkomsten, zoals brainstorms en workshops, van intake tot en met afronding wil leren faciliteren.

  1. Faciliteren voor Professionals (level 1)
    Voor iedereen die professional is, geen of nauwelijks ervaring heeft met faciliteren en die de grondbeginselen van faciliteren wil leren.
  2. Faciliteren van Professionals (level 2)
    Voor iedereen die al enige ervaring heeft met faciliteren en die groepen van professionals beter wil leren faciliteren.
  3. Facilitating for Effect (level 3)
    Voor iedereen die veel ervaring heeft met faciliteren, de kneepjes van het vak wil leren en die kennis wil maken met diverse beproefde methodes. De voertaal bij deze opleiding is Engels.

De drie opleidingen borduren op elkaar door. Voor een level 2 resp. 3 opleiding hoeft niet het voorgaande level bij de Facilitation Academy gevolgd te zijn. Wel is het van belang dat de voorkennis ervan aanwezig is.

Wil je kennismaken met faciliteren om te beoordelen of faciliteren iets voor jou of jouw organisatie is? Dan is de overall training ‘Introductie faciliteren‘ iets voor jou. In deze training maak je kennis met een aantal aspecten van faciliteren.

banner