Integraal en optimaal begeleiden van groepen

De Facilitation Academy belicht meerdere kanten van en visies over faciliteren. Dat laatste doen we door tweemaal per jaar een ‘Verdiepingsmiddag Faciliteren’ te organiseren. Op een Verdiepingsmidddag staat één onderwerp centraal. De vierde Verdiepingsmiddag Faciliteren wordt gehouden op maandag 4 november 2019 en heeft als thema:

 

 

 

Meervoudige Intelligenties

 

 

 

Meervoudige Intelligenties laten zich het best omschrijven als de interesses resp. talenten die mensen hebben. Door aan te sluiten bij de interesses van de deelnemers aan je meeting kun je er voor zorgen dat deelnemers zich meer aangesproken, betrokken en uitgedaagd voelen. Hierdoor zal het rendement (resultaat) van de meeting toenemen. Ben je onbekend met dit, door Howard Gardner ontwikkelde, model of wil je er meer over lezen dan kan dat op de pagina over Meervoudige Intelligenties.

Op de middag worden vier workshops (voor het programma zie verderop) gegeven. Je kunt er hiervan twee volgen. Welke workshop je wilt volgen hoef je pas op 4 november bij binnenkomst aan te geven.

Interactie tijdens de workshops vinden wij belangrijk. Om die reden is er per workshop plaats voor maximaal 12 deelnemers. Dus wees er snel bij, want vol is vol.

Tot 1 oktober bedraagt het inschrijfgeld voor deze middag slechts € 50 excl. BTW. Daarna gaat de prijs omhoog.

Nieuw verdien je inschrijfgeld terug

Als je je aanmeldt voor de Verdiepingsmiddag op 4 november 2019 en vóór de volgende Verdiepingsmiddag (mei 2020) een training bij de Academy volgt, krijg je je inschrijfgeld van de Verdiepingsmiddag als korting op de training.

Meld je aan

Voor de Verdiepingsmiddagen gelden de volgende annuleringsvoorwaarden.

De tekeningen van de intelligenties zijn gemaakt door Wouter Niks. Wouter geeft bij de Academy twee trainingen over zakelijk tekenen en geeft op de middag één workshop.


Er zit muziek in

Door Judith de Jong en Ocker Repelaer van Driel

Je werkt met groepen als facilitator, trainer of adviseur. Natuurlijk heb je een rugzak vol met werkvormen, modellen en aanpakken die je graag gebruikt. Ken je jouw favorieten? En realiseer je je dat de deelnemers wellicht een andere favoriete stijl hebben? In deze workshop breiden Judith en Ocker je arsenaal aan werkvormen uit op het gebied van muzikale en ritmische werkvormen, zodat je ook die kunt inzetten in je workshops en trainingen.

Judith en Ocker nemen je mee in een muzikale proeverij: werkvormen die een link maken met muziek en ritmes. Klinkt dat als muziek in de oren? Of juist niet? Beiden is goed.

We maken er samen een muzikaal feestje van.

 


Ieder heeft zo zijn eigen verhaal

Door Janneke Tanja en Harry Barendse

In organisaties heeft iedereen zo zijn eigen verhaal over wat goed gaat en wat beter kan. Maar meestal is er geen gemeenschappelijk verhaal. In deze workshop leren Janneke en Harry je er vanuit een logisch model een gemeenschappelijk verhaal van te maken. Een gemeenschappelijk verhaal zorgt voor draagvlak binnen de organisatie waardoor er echt meters gemaakt kunnen worden.

Kom via logische stappen tot een gemeenschappelijk verhaal.

 


Durf jij van binnen naar buiten te gaan?

Door Jolanda Buter en Theo Hoogink

Theo en Jolanda brengen je vanuit systemisch werken naar die extra dimensie van wijsheid, door de verdiepende relatie tot de mensen om je heen; de interpersoonlijke intelligentie. Ze zijn ervan overtuigd dat systemisch werken je meervoudige intelligentie optimaliseert.

Je mag comfortabel zitten, maar we halen je wel uit je comfort-zone.

 

 


Creatief en beeldend aan de slag met een diepere laag

Door Wilfred Juffermans en Wouter Niks

Je gaat onder leiding van Wilfred en Wouter actief aan de slag met beelden, figuren en materialen. Dit resulteert in visuele en ruimtelijke werkvormen die je goed kunt inzetten in je eigen workshop. Ze zijn een alternatief voor traditionele of tekstgerichte werkvormen, als energizer of ijsbreker, of om de dialoog en samenwerking in teams letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen.

Je hoeft niet creatief te zijn om creatief te ogen.

 


Datum en programma

Maandag 4 november 2019

12:00 Inloop met optionele lunch
12:30 Opening
13:00 Workshopronde 1 met 4 workshops
14:30 Break
15:00 Workshopronde 2 met 4 workshops
16:30 Afsluiting
17:00 Netwerk borrel

Meld je aan


Locatie

Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Meld je aan


Terugblik

De vorige Verdiepingsmiddagen stonden in het teken van:

  • Een proeverij van werkvormen (24 mei 2018)
    Het verslag van deze middag kun je hier lezen.
  • Zintuiglijk Faciliteren (30 november 2018)
    Het verslag kun je hier lezen.
  • Oplossingen voor Struikelblokken (6 mei 2019).
    Het verslag kun je hier lezen.

Meld je aan