Integraal en optimaal begeleiden van groepen
Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ 

Tijdens deze online workshop delen we, op basis van de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ ervaringen met elkaar. We helpen elkaar met het vinden van antwoorden op vragen die we hebben. We doen inspiratie op door de voorbeelden die we aan elkaar presenteren.

Datum: 8 juli 2020
Tijd: 10 – 12 uur
Workshopleiders: Nel Mostert en Henri Haarmans
Investering: Gratis voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’.
Maximum aantal deelnemers: 12.
Aantal plekken nog beschikbaar: 0. Bij aanmelding wordt je op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende interesse herhalen we de online workshop.

Meld je aan


Vind jezelf online opnieuw uit!

Je maakt je op om naar buiten te treden, in een nieuw tijdperk. Wie weet zijn er de afgelopen lockdown-maanden vragen in je opgekomen als:

  • ‘waar sta ik nu?’
  • ‘waar wil ik naar toe?’

Je realiseert je dat je nieuwe wegen kunt gaan op het gebied van je werkomgeving of je persoonlijke communicatie. Je wilt die opties wel verkennen, maar in je eentje blijf je in cirkeltjes ronddraaien, neem je er niet echt de tijd voor of weet je gewoon nog niet precies welke richting je op wilt.
Gun jezelf dan een reflectieve en creatieve inspiratiesessie! Twee doorgewinterde trainer/coaches met een creatief kloppend hart Judith de Jong (tevens uw ervaren Zoom-host) en Ocker A. Repelaer van Driel ontwikkelden een online mogelijkheid om snel en toch diepgaand basale aspecten boven water te krijgen die je kunnen helpen bij je ontwikkelingsstap.
Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Daarom pakken wij het op een manier aan die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt ervaren. Trust the process….and the music! We nemen je mee naar de muzikale wereld, zodat je kunt ontdekken dat jouw muziekkeuzes antwoorden geven op vragen als:

♪ Wat vind ik belangrijk? Wat speelt er nu?

♪ Waar wil ik naar toe? Wat klinkt mij als muziek in de oren?

Datum: 16 juli 2020
Tijd: 15 – 17 uur
Workshopleiders: Judith de Jong en Ocker Repelaer van Driel
Investering: € 35 excl. BTW voor abonnees op de handleiding en € 45 excl. BTW voor anderen.
Maximum aantal deelnemers: 6.

Meld je aan


Werkvormen op 1,5 meter

In deze online workshop ga je aan de slag met hoe je workshops faciliteert binnen de richtlijnen van de RIVM (zoals de 1,5 meter en hygiëne).

Vooraf ontvang je van ons een vragenformulier. Hierop geef je aan wat je wilt/moet aanpassen naar 1,5 meter. Denk daarbij aan: werkvormen, gebruik van materiaal (post-its, pennen), meubilair, gebruik van de ruimte. Welke uitdagingen waar je oplossingen voor zoekt, zie jij?

Met de ingestuurde uitdagingen ontwerpen de trainers het programma van de online workshop. Tijdens de workshop ga je met je collega deelnemers met de onderwerpen aan de slag. We bundelen onze creativiteit op zoek naar oplossingen en natuurlijk leveren de trainers ook input en denken ze met je mee.

Na deze workshop ben je er klaar voor om workshops op 1,5 meter te faciliteren. De ervaring leert dat er heel wat goed ideeën naar boven komen die in ‘gewone’ workshops ook heel goed van pas komen.

Na afloop van de workshop ontvang je een overzicht van de ideeën voor 1,5 meter werkvormen die tijdens het Webinar bedacht zijn.

We maken gebruik van Zoom.

Datum: 17 juli 2020
Tijd: 10 – 12 uur
Workshopleiders: Nel Mostert en Henri Haarmans
Investering: € 25 excl. BTW voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’. € 35 excl. BTW voor anderen.
Maximum aantal deelnemers: 12
Aantal plekken nog beschikbaar: 12

Meld je aan


Omgaan met weerstand in groepen

Iedereen die met groepen werkt komt het wel eens tegen: De groep vertraagt bij de broodnodige verandering.
In deze workshop maak je kennis met het doen van groepsinterventies bij patronen in een groep. Als het voor de groep namelijk moeilijk wordt om te veranderen, dan zijn er vaak (onuitgesproken!) patronen hoe met de spannende situaties om te gaan. In de workshop staan we kort stil bij patronen en hoe je daar op verschillende manieren naar kunt kijken. Vanuit dit ‘venster’ kun je een interventie doen op het niet effectieve gedrag in de groep. De moeilijkheid is dat we als trainer, teamcoach, leidinggevende, facilitator vaak op de inhoud gericht zijn en minder op het proces (interactie)
Doel van de workshop is bewustwording van de effecten van de interactie in een groep.

Datum: 25 augustus 2020
Tijd: 10 – 12 uur
Workshopleiders: Frank Snieder
Investering: € 25 excl. BTW voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’. € 35 excl. BTW voor anderen.
Maximum aantal deelnemers: 16
Aantal plekken nog beschikbaar: 16

Meld je aan