Integraal en optimaal begeleiden van groepen
Omgaan met weerstand in groepen

Iedereen die met groepen werkt komt het wel eens tegen: De groep vertraagt bij de broodnodige verandering.
In deze workshop maak je kennis met het doen van groepsinterventies bij patronen in een groep. Als het voor de groep namelijk moeilijk wordt om te veranderen, dan zijn er vaak (onuitgesproken!) patronen hoe met de spannende situaties om te gaan. In de workshop staan we kort stil bij patronen en hoe je daar op verschillende manieren naar kunt kijken. Vanuit dit ‘venster’ kun je een interventie doen op het niet effectieve gedrag in de groep. De moeilijkheid is dat we als trainer, teamcoach, leidinggevende, facilitator vaak op de inhoud gericht zijn en minder op het proces (interactie)
Doel van de workshop is bewustwording van de effecten van de interactie in een groep.

Datum: 1 oktober 2020
Tijd: 14 – 15:30 uur
Workshopleiders: Frank Snieder
Investering: € 25 excl. BTW voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’. € 50 excl. BTW voor anderen.
Maximum aantal deelnemers: 16

Meld je aan


Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ en werkboek ‘Online Werkvormen’

Tijdens deze workshop bieden we een platform om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren.
Mogelijke onderwerpen:

  • Vragen over de handleiding;
  • Vragen over de werkvormen;
  • Demo’s van tools;
  • Hulpvragen over een online meeting die je binnenkort faciliteert. Dat kan zijn:
    • Help me bij het ontwerp;
    • Welk tool moet ik gebruiken?
    • Review mijn ontwerp.

Voorafgaand aan de workshop ontvang je een korte vragenlijst waarop je kunt aangeven wat je graag behandeld wilt hebben.

Datum: 9 oktober 2020
Tijd: 13:30 – 16:30 uur
Workshopleiders: Nel Mostert en Henri Haarmans
Investering: € 25 excl. BTW voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’. € 75 excl. BTW voor anderen (incl. een abonnement op de handleiding).
Maximum aantal deelnemers: 12

Meld je aan


Werkvormen onder de richtlijnen van de RIVM (zoals de 1,5 meter en hygiëne).

Vooraf ontvang je van ons een vragenformulier. Hierop geef je aan wat je wilt/moet aanpassen naar 1,5 meter. Denk daarbij aan: werkvormen, gebruik van materiaal (post-its, pennen), meubilair, gebruik van de ruimte. Welke uitdagingen waar je oplossingen voor zoekt, zie jij?

Met de ingestuurde uitdagingen ontwerpen de trainers het programma van de online workshop. Tijdens de workshop ga je met je collega deelnemers met de onderwerpen aan de slag. We bundelen onze creativiteit op zoek naar oplossingen en natuurlijk leveren de trainers ook input en denken ze met je mee.

Na deze workshop ben je er klaar voor om workshops op 1,5 meter te faciliteren. De ervaring leert dat er heel wat goed ideeën naar boven komen die in ‘gewone’ workshops ook heel goed van pas komen.

Na afloop van de workshop ontvang je een overzicht van de ideeën voor 1,5 meter werkvormen die tijdens het Webinar bedacht zijn.

We maken gebruik van Zoom.

Datum: 22 oktober 2020
Tijd: 10 – 12 uur
Workshopleiders: Nel Mostert en Henri Haarmans
Investering: € 25 excl. BTW voor abonnees op de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’. € 50 excl. BTW voor anderen.
Maximum aantal deelnemers: 12

Meld je aan