Integraal en optimaal begeleiden van groepen

De verdiepingsmiddag op 30 november 2018 staat in het teken van onze vijf zintuigen.
Met deze vijf zintuigen nemen we waar en daarmee zijn ze dus een belangrijk instrument waarmee wij als facilitators werken. In vijf workshops laten de workshopleiders je ervaren hoe je de vijf zintuigen kunt inzetten in jouw workshop.

De middag is als een carrousel opgezet. Dat houdt in dat je alle vijf de workshops bezoekt en daarvan kennis op doet. Na afloop kun je zelf bepalen met welke van de vijf je zelf aan de slag wilt.
We willen alle deelnemers graag de ruimte geven tijdens de workshops. Om die reden is er slechts plek voor 60 deelnemers (5 groepen van 12).

De verdiepingsmiddagen zijn bedoeld om meerdere kanten van en visies over faciliteren belichten. Deze middagen worden tegen lage inschrijvingskosten aangeboden. Op die manier is iedereen in staat deze middagen bij te wonen.

Bekijk hier de Flyer van Zintuiglijk Faciliteren.

Direct aanmelden

 


Workshops

Het programma voor de verdiepingsmiddag is in grote lijnen af. In de loop van september wordt de invulling van elke workshop onthult en worden de laatste workshopleiders bekend gemaakt.

Gezichtsvermogen door Wouter Niks 

Beelden roepen betekenis bij ons op: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Beeld zorgt voor sneller begrip en beter verwerken van informatie. En de boodschap blijft beter hangen. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je tekeningen in je werk kunt inzetten als nieuwe vorm van communiceren. Vanuit jouw eigen stijl en handschrift. Dus geen beamer en laptop meer maar communiceren met stiften en flip over.

Zaal: ?


Gehoor door Ocker Repelaer van Driel

Beatles, Bach, Beyoncé of Blues? Hoor en ervaar wat muziekkeuzes je vertellen over wie je bent en hoe je overkomt! En leer hoe authentieke communicatie voor meer impact zorgt.

Zaal: ?

 


Tastzin door Nel Mostert

Met je vingers voel je wat je in je handen hebt. Door voelen ervaar je. Voelen kun je niet uitzetten. Je voelt altijd wel ergens iets: de zitting van je stoel, de grond onder je voeten, of dat kriebeltje op je rug. We kennen er eigenschappen aan toe: een opwindend gevoel.
Je kunt ook je vingers onbewust laten werken door met materialen onbewust aan de slag te gaan. Wat zegt wat je zo maakt over jou en over het vraagstuk waarmee de groep bezig is?
Zaal: ?

Reukzin door Leanne Lovink-Eeken

Denk eens terug aan je laatste vakantie… Waarschijnlijk ruik je direct weer de geur van dat moment: de lavendel in de Provence, of die lekkere wijn op dat mooie terrasje hoog boven de de Middellandse zee. Geur heeft een enorme impact op ons welzijn en ons gedrag. Het beïnvloed gemerkt en ongemerkt.
Tijdens de workshop verdiepen we ons in de essentie van geur. Je leert hoe je geur inzet als positief element voor je deelnemers

Zaal: ?


Smaakzin door Theo Hoogink

Om te kunnen proeven moet je bewust iets in je mond stoppen. Je spreekt dan van ene flauwe smaak, een pittig gerecht, Veel mensen kunnen de beleving van een smaak makkelijk oproepen. Iedereen kent wel de uitspraak: “Je kunt mij ‘s nachts altijd wakker maken voor ….”. Op dat moment zie je ze al verheerlijkt kijken. Smaak kun je nauwelijks uitschakelen. Je hebt altijd wel een smaak in je mond.
Op welke manier kun je hiervan in je workshop gebruik maken?
Zaal: ?


Tijden van de verdiepingsmiddag

12:00 uur Inloop met optionele lunch
12:30 uur Opening
12:45 uur Workshopronde 1
13:30 uur Wissel
13:40 uur Workshopronde 2
14:25 uur Pauze
14:45 uur Workshopronde 3
15:30 uur Wissel
15:40 uur Workshopronde 4
16:25 uur Wissel
16:45 uur Workshopronde 5
17:30 uur Afsluiting inhoudelijke deel
17:40 uur Informele borrel
18:30 uur Einde


Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Investering

We bieden je twee mogelijkheden:

  1. Je betaalt € 35 excl. BTW.
    Hiervoor kun je deelnemen aan de vijf workshops.
  2. Je betaalt € 95 excl. BTW.
    Hiervoor kun je niet alleen deelnemen aan de vijf workshops, maar krijg je ook een kortingsvoucher. Deze voucher is goed voor € 75 excl. BTW korting als je bij de Academy vóór 1 januari 2020 een training of opleiding boekt en volgt. De voucher kun je zelf gebruiken of weggeven. De verdiepingsmiddag kost dan dus slechts € 20 excl. BTW.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de middag bij KdK te lunchen. De kosten bedragen hiervoor €15,75 excl. BTW.

banner