Specialist in faciliteren

Artikel ‘Online projecten: uitdagingen van de huidige crisis’ gepubliceerd in de Projectie

Op basis van de handleiding ‘Faciliteren van online meetings‘ heeft Henri een artikel geschreven over de uitdagingen van online meetings. Hierin beschrijft hij de ervaringen die we bij de Facilitation Academy met online meetings hebben.

We zijn er erg blij mee dat IPMA (International Project Management Association) dit artikel geaccepteerd heeft en in de nieuwste Projectie (hun maandblad) heeft opgenomen. Het is zowel in in hard-copy als online te lezen.

Inhoud

In het artikel wordt een overzicht gegeven van de verschillende tools die gebruikt kunnen worden voor online meetings. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de negen grootste uitdagingen van online meetings:

  1. De techniek werkt niet.
  2. De meeting wordt rommelig en onoverzichtelijk.
  3. De meeting wordt saai en deelnemers haken af.
  4. Je raakt de controle kwijt.
  5. De tijd vliegt.
  6. Een deelnemer levert geen input.
  7. Er wordt niet of onvoldoende samengewerkt.
  8. Het proces werkt niet.
  9. De brainstorm levert veel meer op dan je kunt verwerken.

Het artikel eindigt met een blik in de toekomst: hoe zien meetings er na de Coved-19 crisis uit?

Handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’

Wil je meer achtergrondinformatie over het begeleiden van online meetings, dan raden we de handleiding aan. Versie 1 is op 17 maart verschenen. Tot nu is elke week een nieuwe bijgewerkte versie verschenen. Op 5 april verschijnt versie 4. De handleiding wordt bijgewerkt met de nieuwste ervaringen en tips van de trainers, informatie die we vinden op internet en informatie die abonnees ons sturen.

Versie 1 is gratis te downloaden als je een abonnement neemt op de nieuwsbrief. Updates met de nieuwste informatie en handige tips ontvang je als je een abonnement neemt op de handleiding.

Abonneren
Download het artikel