Specialist in faciliteren

De schilderijententoonstelling

Doel

Reflecteren op een meeting.

Bruikbaar bij

Na afloop van een training, workshops. Of na een dag van een meerdaagse training.

Aanpak

Voorbereiding

Maak op een webbased white board een overzicht van een aantal bekende en minder bekende schilderijen. Zorg voor een grote diversiteit. Zet boven de schilderijen de vraag: “Welk schilderij verbeeldt voor jou het beste wat je vandaag tijdens de training geleerd hebt en ligt dat straks toe?”

Zet op Spotify over een ander muziekdienst ‘Pictures at an Exhibition’ Modest Mussorgsky klaar. Zorg er voor dat het een rustige uitvoering is, dus niet de uitvoering van Emerson, Lake and Palmer. Het kan handig zijn om middenin d uitvoering te beginnen , bijv. bij ‘The Old Castle’.

Uitvoering

Geef de deelnemers de instructie rustig naar de muziek te luisteren en naar de schilderijen te kijken en ondertussen de vraag te beantwoorden.
Na een paar minuten kun je de muziek zachter draaien en de deelnemers beantwoorden om de beurt de vraag. Je kunt er voor kiezen de antwoorden op te schrijven.

Variatie

Voor een ander soort meeting kun je natuurlijk een andere reflectievraag stellen.

Bron

Annemarie Haasnoot

Meer informatie

Dit is één van de werkvormen uit het werkboek ‘Online Werkvormen’. Dit werkboek bevat meer dan 60 online werkvormen. Je kunt er samen met de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ een abonnement op nemen.

Naar de handleiding

Wil je meer werkvormen leren en leren ze optimaal in te zetten? Dan is de training ‘Wijs met Werkvormen’ echt iets voor jou.

Naar de training

Download deze werkvorm