Specialist in faciliteren

De tea-topic vraag

Doel

Zorgen voor een warm welkom voor deelnemers.
Inventariseren verwachtingen en leerbehoeften.

Bruikbaar bij

De ontvangst van de deelnemers bij binnenkomst, voordat het programma start.

Meervoudige interesse

Verbaal-linguïstisch en interpersoonlijk.

Aanpak Face2Face

Schrijf voordat de bijeenkomst begint een vraag in grote letters op een flip-over.
Nodig de deelnemers bij binnenkomst uit hun antwoord op de vraag op het flip-overvel te schrijven.
Bij de start van de bijeenkomst benoem je plenair één voor één de antwoorden. De deelnemer die dat antwoord opgeschreven heeft stelt zich voor aan de groep.

Aanpak online

Je kunt deze werkvorm op twee manieren online uitvoeren:

  1. Zet in de groeps-chat de vraag uit en vraag de deelnemers jou persoonlijk te antwoorden. Je schrijft de antwoorden in een ppt. Als iedereen jou geantwoord heeft, deel je je scherm met de groep en loop je stuk voor de stuk de antwoorden langs, zoals boven beschreven.
  2. Je kunt er ook voor kiezen om er een tegeltjes wijsheid van te maken. Maak een ppt-slide zoals afgebeeld op de volgende pagina. Er zijn evenveel tegeltjes als deelnemers. Vul vooraf de namen in. Share deze ppt-slide en elke deelnemer vult zijn/haar tegeltje m.b.v. de annotate-functie in. Daarna kun je de tegeltjes stuk voor stuk aflopen.
    Natuurlijk kun je i.p.v. een ppt-slide ook een webbased white-board gebruiken.
Tips

In de PDF staat een tip voor het gebruik van deze werkvorm waaronder een hyperlink naar een overzicht van alle kaartjes op de Pickwick-theezakjes.

Meer informatie

Dit is één van de werkvormen uit het werkboek ‘Online Werkvormen’. Dit werkboek bevat meer dan 70 online werkvormen. Je kunt er samen met de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings’ een abonnement op nemen.

Naar de handleiding

Wil je meer werkvormen leren en leren ze optimaal in te zetten? Dan is de training ‘Wijs met Werkvormen’ echt iets voor jou.

Naar de training

Download deze werkvorm