Specialist in faciliteren

Omdenken van ‘lastig’ gedrag

Doel

Deze werkvorm is bedoeld om ‘lastig’ gedrag achteraf om te denken en zo de negatieve lading er van te neutraliseren. Daarmee helpt het je de volgende keer positiever met het ‘lastige’ gedrag om te gaan.

Bruikbaar bij

De werkvorm is goed te gebruiken tijdens de check-in van een intervisiegroep die al vaker bij elkaar is gekomen. Het creëert een positieve sfeer.

Aanpak

Ga in een kring staan.

  1. Vraag een deelnemer naar voren te stappen en het ‘lastige’ gedrag waar hij of zij mee te maken heeft gehad kort te beschrijven. En om zijn of haar interpretatie ervan te geven. Daarna stapt hij of zij terug.
  2. Nu doen de andere deelnemers achtereenvolgens een stap naar voren en geven een interpretatie van het gedrag:“Je kunt ook denken dat ……”Dit laat je doorgaan zolang er nog snel andere interpretaties worden gegeven.
  3. Nu stapt een volgende deelnemer in de kring en worden stap 1 en 2 herhaald.

Voorbeeld

Jan geeft aan dat hij last heeft gehad van een opdrachtgever die aan het eind van een workshop de bijeenkomst snel wil afronden. Jan interpreteert dit als: “Ik heb het tempo niet hoog genoeg gehouden. De opdrachtgever is niet tevreden.”

Karel stapt in de kring: “Je kunt ook denken, dat de opdrachtgever snel naar huis moet, omdat zijn vrouw ziek is.”

Annelies stapt in en zegt: “Je kunt ook denken, dat de opdrachtgever naar het toilet moet.”

Etc.

Bron

Suzan Oudejans tijdens ‘Faciliteren van Professionals’ 2017-03.

Meer informatie

Wil je meer werkvormen leren en leren ze optimaal in te zetten? Dan is de training ‘Wijs met Werkvormen’ echt iets voor jou.

Naar de training

Download deze werkvorm