Specialist in faciliteren

Ik heb stiekem met je gedanst

Dit is één van de meer dan 75 werkvormen uit het digitale werkboek ‘Online Werkvormen‘. Neem er een abonnement op en je collectie werkvormen groeit vanzelf.

Doel

De deelnemers uit hun hoofd halen door lekker op muziek te bewegen. Door de tweede stap in de werkvorm stemmen ze ook op elkaar af.

Bruikbaar bij

Na de lunch en als er onderlinge afstemming nodig is.

Voorbereiding

Zorg dat je op het nummer ‘Ik heb Stiekem met je Gedanst’ van Toontje lager klaar hebt staan. Gebruik ook een geluidsbox.

Aanpak

Maak de ruimte leeg en vraag de deelnemers op de muziek vrij door de ruimte te bewegen. Meezingen mag.

Stop na ongeveer één minuut de muziek. Breng een voorwerp – een bal, een knuffel – in de groep dat overgegooid kan worden. De deelnemers krijgen de opdracht het voorwerp over te gooien. Voorwaarde is hier bij dat het voorwerp alleen overgegooid mag worden als de gooier en de ontvanger elkaar aankijken.

Stop na ongeveer één minuut de muziek en geef de volgende opdracht: als de muziek stopt en je hebt het voorwerp in je hand dan zing je verder waar het nummer gestopt is.

Variatie

In het PDF-bestand staat een variatie beschreven die je tijdens een online meeting kunt gebruiken. De titel van het nummer krijgt daardoor een extra dimensie.

Meer informatie

Wil je meer werkvormen leren en leren ze optimaal in te zetten? Dan is de training ‘Wijs met Werkvormen’ echt iets voor jou.

Naar de training

Download deze werkvorm